Εξαγγελίες Τσίπρα κατά ανεργίας από ΔΕΘ

Εξαγγελίες Τσίπρα κατά ανεργίας από ΔΕΘ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε βάθος τετραετίας ξεδιπλώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που θα παρουσιάσει ο κ. Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ. Πρόκειται για την εξαγγελία δημιουργίας περίπου 300.000 θέσεων εργασίας, στην οποία αναφέρθηκε επιγραμματικά ο κ. Γ. Δραγασάκης ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ο οποίος, επίσης, μίλησε για διάθεση 5 δισ. ευρώ για τον σκοπό αυτόν. Οπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τη χρηματοδότηση της εξαγγελίας αυτής θα αξιοποιηθούν: 1 δισ. από υπόλοιπα παλαιών προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης που έχουν εγκριθεί από την Ε.Ε. Από κονδύλια του ΕΣΠΑ απασχόλησης, ύψους 2,5 δισ., για το διάστημα μέχρι το 2020. Οπως διευκρινίζουν, το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι «εμπροσθοβαρές», δηλ. το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα δοθεί τα πρώτα χρόνια. Σε αυτά προσθέτουν και τα 500 εκατ. ευρώ έκτακτης χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας που εξασφάλισε η χώρα μας από τα ευρωπαϊκά ταμεία με περυσινές αποφάσεις. Εκτιμάται ότι από τις πηγές αυτές θα μπορέσουν να αντληθούν μέσα στην επόμενη τετραετία περισσότερα από 3,5 δισ. ευρώ. Το υπόλοιπο 1,5 δισ. θα αναζητηθεί από επιπλέον ευρωπαϊκά προγράμματα ή από εθνικούς πόρους.

Οσον αφορά τις θέσεις εργασίας, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι περίπου οι μισές από αυτές θα επιδιωχθεί να «ανοίξουν» στον ιδιωτικό τομέα, με παροχή κινήτρων προς τους εργοδότες, κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ οι άλλες αφορούν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με το κόμμα να συνδέει την αύξηση της απασχόλησης με τη δημιουργία ή επαναστελέχωση κοινωνικών δομών, στο πλαίσιο της εξαγγελίας του για άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, δε, από την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, που θα προκύψει ως αποτέλεσμα της μείωσης της ανεργίας, μπορούν να δημιουργηθούν έως και 75.000 επιπλέον θέσεις εργασίας.

Το «πακέτο» των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας θα είναι μία από τις βασικές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ. Η Κουμουνδούρου αναμένει τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, επιχειρώντας ήδη από χθες να απαξιώσει ενδεχόμενες εξαγγελίες. «Αν, λοιπόν, τον ακούσουμε (σ.σ.: τον κ. Σαμαρά) στη Θεσσαλονίκη να μιλάει για φοροελαφρύνσεις, αυτά που θα πει δεν θα έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και θα συνιστούν μία ακόμη κοροϊδία προς τον ελληνικό λαό», δήλωσε (Ρ/Σ Βήμα) ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή