Το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

Το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», το οποίο ύστερα από διεκδίκηση πολλών χρόνων αποδίδεται στην τοπική κοινωνία για να αξιοποιηθεί ως ελεύθερος χώρος, επισκέφθηκε αμέσως μετά την επίσκεψη του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Νωρίτερα από το βήμα της 79ης ΔΕΘ, κατά την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» είχε αναφερθεί στην παραχώρηση της έκτασης στον δήμο Παύλου Μελά.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, παράγοντες της αυτοδιοίκησης και κάτοικοι της περιοχής.

Ο κ. Σαμαράς συνεχάρη τον δήμαρχο και τους προκατόχους του για τους αγώνες που έδωσαν, ώστε να συνειδητοποιήσει η πολιτεία την ανάγκη να αποδοθεί ο χώρος στον δήμο και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συνάντηση, που είχε πριν από τρία χρόνια με τον μητροπολίτη:

«Να πω, όμως, και εγώ κάτι για τον σεβασμιότατο. Ότι η αγάπη την οποία είχε ως μέσο έκφρασης βοήθειας προς εκείνους που είναι πιο απελπισμένοι, ήταν κάτι που εμένα μου αποτυπώθηκε μέσα μου βαθιά, όταν προ 3 ετών τον γνώρισα στο γραφείο του. Τότε μου είπε για αυτήν την πίκρα που επικρατούσε εδώ στην περιοχή. Και για την παραμελημένη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Και από τότε μού έχει μείνει. Όταν ήρθαν και μου μίλησαν για αυτό, εσάς θυμήθηκα. Ειλικρινά, θέλω να το πω δημόσια, μας είχατε προκαλέσει πολύ μεγάλη συγκίνηση τότε» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Χαίρομαι γιατί κάθε περιοχή με τέτοια στρατόπεδα, με τέτοιους χώρους ελεύθερους, δημόσιους, εντός κατοικημένης ζώνης, που ανήκουν στον πολεοδομικό ιστό της πόλης, είναι πάρα πολύ σωστό να αποδίδεται στον δήμο, να αποδίδεται σε εκείνους οι οποίοι μπορούν να κάνουν αυτό που λέμε τώρα, με τη βοήθεια του κράτους. Δηλαδή, σύγχρονο κέντρο άθλησης, πολιτισμού, αναψυχής, αυτά τα οποία πραγματικά λείπουν. Και αυτές οι ανάσες ζωής, είναι αυτές που τελικά κάνουν και τη διαφορά. Και μπορεί και αυτός που είναι από την εργατούπολη και αγωνίζεται όλη μέρα για το μεροκάματο, να πει ότι κάτι αφήνει καλύτερο στα παιδιά του. Αυτή είναι όλη η υπόθεση. Και πάλι σας ευχαριστώ για αυτές τις θύμησες και συγχαίρω και τον δήμαρχο για την αγάπη που έχει για την πόλη του. Να είστε καλά».

«Η παρουσία σας, οι άξιοι συνεργάτες που θα ήθελα να τους ευχαριστήσω, τόσο στο γραφείο σας, συμπατριώτες μας, τόσο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δικοί σας συνεργάτες, βοήθησαν πάρα πολύ για να φτάσουμε σε αυτήν την ευλογημένη στιγμή για εμάς, που την περιμένουν η τοπική αυτοδιοίκηση και οι άνθρωποί μας που δοκιμάζονται. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω» δήλωσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο μητροπολίτης.

«Το ιστορικό στρατόπεδο που βρισκόμαστε σήμερα, του «Παύλου Μελά», ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων της Σταυρούπολης και της ευρύτερης περιοχής, να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία» πρόσθεσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, χαιρετίζοντας τον πρωθυπουργό και συνέχισε : «Εμείς προσβλέπουμε στη συνδρομή σας, ώστε να το αξιοποιήσουμε στο σχεδιασμό που είπα και προηγουμένως. Καλωσορίσατε και να είστε καλά».

Ο πρωθυπουργός μετέβη στη συνέχεια στο ΥΜΑΘ για τη σύσκεψη με τους φορείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή