Το χαρτοφυλάκιο Αβραμόπουλου

Το χαρτοφυλάκιο Αβραμόπουλου

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρόλο με αυξημένες αρμοδιότητες αναλαμβάνει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στην συνάντηση που είχε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ «κλείδωσε» το χαρτοφυλάκιο του επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί αύριο. Πρόκειται στην ουσία για ένα νέο «υπερ-χαρτοφυλάκιο», το οποίο περιλαμβάνει τη διαχείριση κρίσιμων για τη χώρα μας τομέων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί ικανοποίηση για την απόφαση του κ. Γιουνκέρ να περιλάβει τις αρμοδιότητες της Μεταναστευτικής Πολιτικής και των Εσωτερικών Υποθέσεων σε ένα χαρτοφυλάκιο. Βασικός στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να ενισχυθούν οι ευρωπαϊκές πολιτικές για την αναθεώρηση του Δουβλίνου ΙΙ που μεταφέρει όλο το βάρος της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών κυμάτων στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Η Αθήνα προσβλέπει στην ενίσχυση του σημερινού μηχανισμού τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και διαχείρισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή