Κουτσούμπας: Ψίχουλα οι φοροελαφρύνσεις

Κουτσούμπας: Ψίχουλα οι φοροελαφρύνσεις

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλή επίθεση, στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε από τη ΔΕΘ ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι «η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατούν τον λαό. Επιχειρούν να εγκλωβίσουν και να καθηλώσουν τη λαϊκή αγωνία για την επόμενη μέρα στο ποια κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη και θα κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση με την τρόικα». Εσπευσε, δε, να προσθέσει ότι «στη δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε, κάθε πολιτική δύναμη οφείλει να τοποθετηθεί και να κριθεί από τον λαό με βάση την απάντηση που θα δώσει σε ορισμένα βασικά ερωτήματα: Πώς και πότε θα ανακτηθούν οι τεράστιες απώλειες του λαού την περίοδο της βαθιάς κρίσης της οικονομίας; Ποιος δρόμος ανάπτυξης μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών που σήμερα θυσιάζονται στον βωμό της κερδοφορίας, της ανταγωνιστικότητας, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων;».

Ως «ψίχουλα» απέρριψε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου στη ΔΕΘ, τις οποίες χαρακτήρισε «προκλητικές» για τα λαϊκά στρώματα, καθώς θα εξανεμισθούν με τη φορολόγηση. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ακολουθεί τακτική «ήξεις αφήξεις» και δεν λέει ξεκάθαρα τι θα κάνει, ενώ επικαλέσθηκε το παράδειγμα της ΕΡΤ για να επισημάνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν λέει καθαρά εάν θα επαναπροσλάβει τους απολυμένους στο Δημόσιο και τους εργαζομένους στην ΕΡΤ. Κάλεσε τον λαό να προσέξει τις λεπτομέρειες σε όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν έκανε με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Επέκρινε, επίσης, την παρουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα στο Κόμο της Ιταλίας.

Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ «εδώ και τώρα», όπως και «όλων των ληστρικών νόμων και χαρατσιών», των δημεύσεων και των πλειστηριασμών. Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επανέλαβε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών» όποια και αν είναι η πρόταση, ενώ μίλησε για «αλισβερίσια» κυβέρνησης και κομμάτων, προσθέτοντας ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για κάλπικα παιχνίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή