Ιω. Μανιάτης: Σύντομα η χρηματοδότηση έργων για το κτηματολόγιο από το ΕΣΠΑ

Ιω. Μανιάτης: Σύντομα η χρηματοδότηση έργων για το κτηματολόγιο από το ΕΣΠΑ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός των ημερών αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τη χρηματοδότηση έργων του Εθνικού Κτηματολογίου με κονδύλια του ΕΣΠΑ, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σε εκδήλωση για τον μετασχηματισμό του Προσωρινού Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλονίκης σε Οριστικό.

“Περιμένουμε αυτές τις ημέρες την επίλυση του μεγάλου προβλήματος, την οριστικοποίηση των χρηματοδοτήσεων και την κατανομή τους ανά έτος, έτσι ώστε το 2020 η Ελλάδα να έχει ολοκληρώσει το Εθνικό της Κτηματολόγιο”, ανέφερε ο υπουργός.

Η εταιρεία Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση ΑΕ (ΕΚΧΑ) έχει προκηρύξει 28 μεγάλες μελέτες κτηµατογράφησης και υποστηρικτικών υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου σε όλη την Ελλάδα και σύμφωνα με τον κ.Μανιάτη “πάρα πολύ σύντομα θα μπορούμε να δώσουμε το πράσινο φως στην εταιρεία, ώστε να προχωρήσουμε στις πρώτες κατακυρώσεις και αμέσως μετά στην υπογραφή των συμβολαίων”.

Όσον αφορά την πρόοδο του έργου της κτηματογράφησης ο υπουργός επισήμανε ότι στόχος είναι “το 2014 να αποτελέσει το μεγάλο έτος των τομών του εθνικού κτηματολογίου σε όλα τα ζητήματα”, καθώς “έχοντας καταχωρήσει περίπου 20% των δικαιωμάτων της χώρας, μπορούμε πιο αισιόδοξα να κοιτάμε στο πώς θα οργανώσουμε και θα καταχωρήσουμε το υπόλοιπο 80%”.

“Το εθνικό κτηματολόγιο θέλουμε να μην αποτελεί απλώς μία καταγραφή των εμπράγματων δικαιωμάτων των ιδιωτών ή του δημοσίου, αλλά τον βασικό αναπτυξιακό μοχλό, τη βασική αναπτυξιακή σύγχρονη ηλεκτρονική πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα δοκιμάζεται κάθε μέρα η αναπτυξιακή απόφαση οποιουδήποτε στελέχους- από τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη, μέχρι τον υπουργό και τον πρωθυπουργό της χώρας”, ανέφερε ο κ.Μανιάτης, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη διοικητική μεταρρύθμιση αφότου υπάρχει σύγχρονο ελληνικό κράτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή