Κ. Μητσοτάκης: «Υπάρχουν ακόμα στρεβλώσεις στο ενιαίο μισθολόγιο»

Κ. Μητσοτάκης: «Υπάρχουν ακόμα στρεβλώσεις στο ενιαίο μισθολόγιο»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υπάρχουν ακόμα στρεβλώσεις στο ενιαίο μισθολόγιο που έχουν να κάνουν με τον τρόπο με το οποίο αυτό εφαρμόστηκε. Υπάρχουν υπάλληλοι σε υπουργεία που αμείβονται περισσότερο από υπαλλήλους με ίδια προσόντα σε άλλα υπουργεία». Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε, ότι «η αναμόρφωση του μισθολογίου αποτελεί δέσμευση της χώρας και πως «μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις που θα διορθώσουν στρεβλώσεις και προβλήματα του παρελθόντος». Επισήμανε δε ότι «όλες οι προαγωγές στο δημόσιο έχουν παγώσει από το 2011», για να συμπληρώσει ότι «πρέπει να συζητήσουμε ένα σταδιακό ξεπάγωμα των προαγωγών».

Επίσης, αναφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε στο Παρίσι με τους εκπροσώπους των δανειστών, χαρακτηρίζοντάς την «χρήσιμη», ενώ έκανε γνωστό, ότι «η τρόικα εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη γενικότερη πρόοδο στο θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης».

Για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, είπε, ότι «ο πρωθυπουργός είπε το αυτονόητο: θα προχωρήσει σε σταδιακή πολιτική φορολογικών ελαφρύνσεων, εναρμονισμένη με τον προϋπολογισμό. Η πολιτική αυτή θα εξειδικευθεί περισσότερο μέχρι τα τέλη του έτους.

Η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται για πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει».

Τέλος, εκτίμησε, ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «καταστρατηγεί πλήρως το πνεύμα του Συντάγματος, χρησιμοποιώντας την προεδρική εκλογή για να προκαλέσει εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Αν τελικά τα καταφέρει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, θεωρώ ότι θα πληρώσει το τίμημα της επιλογής του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή