Κυοφορείται πολιτική κίνηση υπό τον Λυκούδη

Κυοφορείται πολιτική κίνηση υπό τον Λυκούδη

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα πολιτική κίνηση, στην οποία δεν είναι απίθανο να μετέχουν και εν ενεργεία βουλευτές, φαίνεται να κυοφορείται στους κόλπους της Κεντροαριστεράς. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει όποιος παρακολουθεί τις κινήσεις της Μεταρρυθμιστικής Τάσης της ΔΗΜΑΡ, η οποία χθες επισημοποίησε την αποχώρησή της από το κόμμα σε συνεδρίαση των μελών της υπό τον κ. Σπ. Λυκούδη.

Ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ αποφεύγει επί του παρόντος να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, επιβεβαιώνοντας απλώς ότι ο στόχος του είναι η συνένωση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. «Βασική μας κατεύθυνση είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο», είπε χθες, πριν από τη συνεδρίαση της τάσης του.

Οσοι, ωστόσο, έχουν συζητήσει το τελευταίο διάστημα μαζί του, σχεδόν προεξοφλούν ότι τις επόμενες ημέρες ο κ. Λυκούδης θα αναγγείλει τη γέννηση μιας νέας πολιτικής κίνησης, η οποία δεν αποκλείεται να μετεξελιχθεί και σε κόμμα. Πολύ περισσότερο αν διαπιστώσει (όπως ήδη προβλέπει) ότι οι δύο βασικοί «παίκτες» του χώρου -το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμιαπλά αποζητούν την επικοινωνιακή διεύρυνση των δυνάμεών τους με μετεγγραφές στελεχών της ΔΗΜΑΡ και όχι μια ειλικρινή συνεργασία για τη δημιουργία μιας ευρύτερης κεντροαριστερής παράταξης.

Σε κάθε περίπτωση έχει αυτονόητο πολιτικό ενδιαφέρον ότι ο κ. Λυκούδης έχει επαφές με τουλάχιστον πέντε βουλευτές (Γρ. Ψαριανός, Βασ. Οικονόμου, Νίκη Φούντα, Κατ. Μάρκου και Χρ. Αηδόνης), κάποιοι εκ των οποίων σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους δεν κρύβουν ότι αντιμετωπίζουν πολύ θετικά μια κίνηση της οποίας θα ηγείτο ο κ. Λυκούδης. Ενα τέτοιο εγχείρημα, άλλωστε, έχει ήδη τη μαγιά των στελεχών της μεταρρυθμιστικής τάσης της ΔΗΜΑΡ, μέλη της οποίας, όπως ο κ. Ανδ. Παπαδόπουλος, ήδη από καιρό επιχειρούσαν να πείσουν τον κ. Λυκούδη να προχωρήσει και στο επόμενο βήμα μετά τη διάρρηξη των σχέσεών του με τον κ. Κουβέλη.

Ενδεικτικό, τέλος, των προθέσεων Λυκούδη, ότι χθες για πρώτη φορά διεμήνυσε στη ΔΗΜΑΡ ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την έδρα του, παρότι κάτι τέτοιο του το ζήτησε δημοσίως ο κ. Θ. Μαργαρίτης, με το επιχείρημα ότι είχε εκλεγεί στο ψηφοδέλτιο επικρατείας και όχι με σταυρό προτίμησης. Συνεργάτες του κ. Λυκούδη απαντούσαν απαξιωτικά στον κ. Μαργαρίτη, λέγοντας ότι «ο Σπύρος εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των 350.000 ψηφοφόρων της ΔΗΜΑΡ που δεν την ψήφισαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές, αποδοκιμάζοντας τις επιλογές του κ. Κουβέλη και της ηγετικής του ομάδας και επομένως άλλοι θα όφειλαν να παραιτηθούν όχι μόνον από τις έδρες τους αλλά και από τις θέσεις τους»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή