ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντ. Μπακογιάννη: «Ναι» στο σύμφωνο συμβίωσης

Ντ. Μπακογιάννη: «Ναι» στο σύμφωνο συμβίωσης

«Δεν πρέπει να αμφισβητηθεί η ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ άφησε αιχμές για έλλειψη διαλόγου στους κόλπους τoυ κυβερνώντος κόμματος φέρνοντας ως παράδειγμα το σύμφωνο συμβίωσης: «Τάχθηκα υπέρ του συμφώνου συμβίωσης, ως αστική συμφωνία, καμία σχέση με το γάμο. Είναι μια από τις υποχρεώσεις που έχουμε και είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων… Πρέπει να δούμε τις συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν μπορούμε να μην κουβεντιάζουμε τα θέματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την βουλευτή της ΝΔ, η κεντροαριστερά δεν είναι αξιόπιστος πόλος, δεν έχει λιμάνι, ενώ η κεντροδεξιά έχει πολύ συγκεκριμένη ιδεολογία από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Αν θέλει μπορεί και πρέπει να εκφράσει όλη την παράταξη ο Αντώνης Σαμαράς» επισήμανε. «Υπήρξα παραταξιακή σε όλη τη μου τη ζωή όλη μου τη ζωή, όλη μου τη ζωή πολεμούσα για μια μεγάλη παράταξη, υπό συγκεκριμένες προϋπόθεσης βεβαίως… Πιστεύω στο ‘όλον’» σημείωσε.

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε δε ότι «υπάρχουν 180 βουλευτές». Όπως παρατήρησε, ο κόσμος δεν θέλει εκλογές.

«Παρά τον ΕΝΦΙΑ, που έβγαλε τη μισή Ελλάδα από τα ρούχα της, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει» πρόσθεσε.

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη ζήτησε ένα εθνικό μίνιμουμ συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά θέματα.