«Διαζύγιο» με αιχμές στη ΔΗΜΑΡ

«Διαζύγιο» με αιχμές στη ΔΗΜΑΡ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να συνδέσει , σήμερα, την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ανάγκη μιας προοδευτικής διακυβέρνησης εξετάζει ο κ. Φ. Κουβέλης στην συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στη ΔΕΘ. Εμμέσως, δηλαδή, να αποκλείσει το σενάριο να διαδεχθεί εκείνος τον Κάρ. Παπούλια ως πρόταση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Την πρόθεση αυτή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ περιέγραφαν ερωτηθέντες χθες στενοί συνεργάτες του, χωρίς να αρνούνται ότι μετά και τις εξαγγελίες των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου στη ΔΕΘ, ο κ. Κουβέλης έχει πλέον πεισθεί ότι είναι πολύ δύσκολο για την κυβέρνηση να μεταβάλει άρδην την πολιτική της τους επόμενους μήνες. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι ο κ. Κουβέλης θα υπογραμμίσει την κεντρική επιδίωξη της ΔΗΜΑΡ να διαμορφωθεί το συντομότερο μια προοδευτική διακυβέρνηση από την οποία «θα πρέπει να απουσιάζει η Ν.Δ.», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι θα ήταν τουλάχιστον οξύμωρο να γίνει ΠτΔ μιας συντηρητικής κυβέρνησης της οποίας την πολιτική θεωρεί αδιέξοδη.

Στο μέτρο που οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, είναι βέβαιον ότι θα συνδεθούν με την προχθεσινή αποχώρηση από τη ΔΗΜΑΡ της μεταρρυθμιστικής τάσης του κ. Σπ. Λυκούδη. Και τούτο διότι η συγκεκριμένη εξέλιξη μετακινεί εκ των πραγμάτων τη ΔΗΜΑΡ αριστερότερα, καθώς θα ισχυροποιήσει στο επικείμενο συνέδριό της την εντελώς αντίθετη πτέρυγα (Αριστερό Δίκτυο) που επιθυμεί ακόμη και μια προγραμματική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβλέποντας προφανώς τι μέλλει να συμβεί στο πρώην κόμμα του ο κ. Λυκούδης ανακοίνωσε χθες ότι ανεξαρτητοποιείται και από την Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των βουλευτών που δεν ανήκουν σε κοινοβουλευτικό κόμμα σε 25. Ο ίδιος αποφεύγει ακόμη να δημοσιοποιήσει τις πολιτικές προθέσεις του, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι σε 15 μέρες θα διοργανώσει εκδήλωση στην οποία θα ανακοινώσει την έναρξη μια νέας πολιτικής κίνησης. Ηδη μάλιστα βρίσκεται σε επαφές όχι μόνον με βουλευτές, αλλά και με γνωστά πρόσωπα του δημοσίου βίου, όπως ο κ. Αντ. Μανιτάκης που φέρεται να στηρίζει το εγχείρημα Λυκούδη.

Η ΔΗΜΑΡ μοιάζει να παρακολουθεί μάλλον αμήχανα όλες αυτές τις εξελίξεις, αρκούμενη να καταλογίσει στον κ. Λυκούδη ότι οι επιλογές του ήταν προειλημμένες. Αν κάτι, ωστόσο, επιβεβαιώνει ότι ο κ. Κουβέλης έχει χάσει τον έλεγχο του κόμματός του, είναι ότι χθες δεν υπήρξε καν αντίδρασή του σε μια καθ’ όλα προσβλητική δήλωση του κ. Γ. Πανούση. «Η ηγεσία του κόμματος δεν ξέρει τι θέλει, δεν έχει στρατηγική και δεν ξέρει πού πηγαίνει», είπε ευθαρσώς ο βουλευτής και προέβλεψε ότι «εντός των ημερών θα έχουμε και άλλες ανεξαρτητοποιήσεις», φωτογραφίζοντας την κ. Νίκη Φούντα που είναι στενή πολιτική φίλη του Σπ. Λυκούδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή