Βενιζέλος: Δύσκολες οι συζητήσεις με τρόικα

Βενιζέλος: Δύσκολες οι συζητήσεις με τρόικα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Κυριακή θα συνεδριάσει τελικά η οργανωτική επιτροπή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, κατόπιν σχετικής απόφασης που ελήφθη προχθές αργά το βράδυ και ανακοινώθηκε από τον κ. Ευ. Βενιζέλο σε σειρά στενών συνεργατών του. Ο κ. Βενιζέλος δεν γνωστοποίησε στους συνεργάτες του (Χρ. Πρωτόπαπας, Δ. Καρύδης κ.ά.) τη σύνθεση της επιτροπής, καθώς αυτή εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κατάρτιση και θα ολοκληρωθεί λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Κυριακής. Στη σύσκεψη ο κ. Βενιζέλος δεν αναφέρθηκε μόνο στις κομματικές δραστηριότητες οι οποίες σχεδιάζονται, αλλά εξέφρασε και τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ο κ. Βενιζέλος είπε στους συνεργάτες του ότι το κλίμα που εκπέμπεται από ορισμένους κύκλους περί βατής διαπραγμάτευσης με την τρόικα είναι υπερβολικά αισιόδοξο. Επίσης, υποβάθμισε τη σημασία της διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην Ουάσιγκτον μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης για το χρέος. Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι οποιαδήποτε συζήτηση περί εξεύρεσης λύσης για το ελληνικό χρέος θα διαρκέσει πολύ περισσότερο χρόνο και σίγουρα δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μία συνάντηση.

Παράλληλα, οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου υποβαθμίζουν τη σημασία μιας ηλεκτρονικής επιστολής εσωτερικής ενημέρωσης των στελεχών του κόμματος, όπου περιλαμβάνεται δημοσίευμα το οποίο κατονόμαζε όσους καθύβριζαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κατά την εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου την 1η Σεπτεμβρίου. Αντιθέτως, ύστερα από παραίνεση και του κ. Βενιζέλου, τα στελέχη της Χαρ. Τρικούπη καλούνται να αποφύγουν ακόμη και τον παραμικρό σχολιασμό για τα συγκεκριμένα περιστατικά, καθώς δεν επιθυμεί να οξυνθεί περαιτέρω η ατμόσφαιρα ενόψει και των προσυνεδριακών διαδικασιών. Στελέχη όπως ο κ. Ν. Ανδρουλάκης τηρούν αποστάσεις από την αντιπαράθεση των προηγούμενων ημερών. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές (Βήμα FM) για «κλακαδόρους και καρφιά», ενώ ο κ. Κυρ. Πιερρακάκης είπε: «Χαμηλός πολιτικός πολιτισμός είναι και το να διακινούνται ρεπορτάζ με φωτογραφίες με κυκλωμένα πρόσωπα και πολιτικό βιογραφικό/“φακέλωμα” τρόπον τινά “επισήμως”, από ηλεκτρονικό λογαριασμό ενός κόμματος. Φτάνει πια! Αναζητείται το μέτρο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή