Υψηλοί τόνοι κατά Μαξίμου από ΣΥΡΙΖΑ

Υψηλοί τόνοι κατά Μαξίμου από ΣΥΡΙΖΑ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με προσωπική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η Κουμουνδούρου έδωσε χθες πρόγευση της στάσης που θα τηρήσει ο κ. Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση με τον Πορτογάλο ομόλογό του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε δηλώσεις που θα προσέφεραν «άφθονο γέλιο» αν ο κ. Σαμαράς «δεν ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας». Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση «που θα υπερασπιστεί στην Ευρώπη τα συμφέροντα των πολιτών της και όχι μαριονέτες που χορεύουν στον ρυθμό των ισχυρών». Από το βήμα της ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κινηθεί σε αυτό το μήκος κύματος, επιρρίπτοντας προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό για συγκεκριμένες επιλογές της ασκούμενης πολιτικής.

Οπως ήταν αναμενόμενο, η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Σαμαρά προκάλεσε την αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, η οποία απάντησε λέγοντας ότι «ο μόνος που προσφέρει άφθονο γέλιο είναι ο κ. Τσίπρας», παραπέμποντας στη συμμετοχή του στο διεθνές φόρουμ του Κόμο και στις εσωκομματικές τριβές που προκλήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ανούσιες και χωρίς πολιτικό περιεχόμενο δηλώσεις» απέδωσε στην κυβερνητική εκπρόσωπο ανταπαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ, καθώς το ενδιαφέρον ενόψει της παρουσίας του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ εστιάζεται στο πόσο πειστικός θα εμφανισθεί όσον αφορά τη χρηματοδοτική κάλυψη όσων εξαγγείλει, χθες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας έδωσε ένα περίγραμμα για τους άξονες χρηματοδότησης του προγράμματος του κόμματός του. Οπως είπε (ρ/σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ), η χρηματοδότηση θα προκύψει από τρία επίπεδα. «Το πρώτο είναι τα χρήματα τα οποία ήδη υπάρχουν, αλλά προσανατολίζονται σε άλλες κατευθύνσεις, προς επιδοτήσεις, προς χαριστικές διαδικασίες. Το δεύτερο κομμάτι αφορά το χτύπημα της διαπλοκής, της διαφθοράς, το οποίο εκφράζεται και ως κύμα φοροδιαφυγής. Το τρίτο κομμάτι αφορά νέες αξίες επανεπενδυόμενες». Ο κ. Βίτσας απέφυγε να αναφερθεί σε αριθμούς, παραπέμποντας ουσιαστικά στις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Νέο φορολογικό σύστημα

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε «αντισυνταγματικό φόρο που προωθεί τη δήμευση της περιουσίας» και έσπευσε να προαναγγείλει την παρουσίαση ενός νέου φορολογικού συστήματος που θα έχει και φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι το αφορολόγητο θα προσδιορισθεί με τις νέες αντικειμενικές αξίες, ενώ πρόσθεσε ότι η δική του πρόταση αφορά την εξίσωση εμπορικών και αντικειμενικών αξιών.

Ο κ. Βίτσας προανήγγειλε, εμμέσως, το πολιτικό προσκλητήριο που πρόκειται να απευθύνει ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι θα πρέπει να συνενωθούν «και το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να βλέπουν τον κοινό εχθρό που είναι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή