Κουβέλης: «Ολα στην ώρα τους» για την προεδρική εκλογή

Κουβέλης: «Ολα στην ώρα τους» για την προεδρική εκλογή

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «όλα στην ώρα τους» ο κ. Φ. Κουβέλης απέφυγε και χθες να ξεκαθαρίσει με οριστικό τρόπο τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του και ο ίδιος στη διαδοχή του κ. Κάρ. Παπούλια. «Ο Πρόεδρος και η εκλογή του δεν μπορεί παρά να γίνει σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα που θα επικρατεί ύστερα από έξι μήνες και με τις πολιτικές που θα συμφωνηθεί ότι θα ασκούνται στη συνέχεια», είπε ο κ. Κουβέλης και ως προϋπόθεση για να μην προκληθούν εκλογές ανέδειξε την ανάγκη «σημαντικών αλλαγών που θα επιτρέψουν τη διαμόρφωση ευρύτερων πολιτικών συναινέσεων». Με κατηγορηματικό τρόπο απέφυγε να απαντήσει ο κ. Κουβέλης και στα προσωπικά ερωτήματα που δέχθηκε. Στο «αν θα σας ενδιέφερε να διαδεχθείτε τον κ. Παπούλια» απάντησε ότι «είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και θέλω να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην ολική της επαναφορά και στην ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού», ενώ στο ερώτημα «αν πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει η ασκούμενη πολιτική τους επόμενους μήνες» είπε μεν ότι «απ’ όσα ακούω εκτιμώ πως η κυβέρνηση κινείται σε ένα μονόδρομο που δεν οδηγεί στην έξοδο από την κρίση», αλλά υπονόησε ότι είναι στη βούλησή της να μεταβάλει την πολιτική της.

Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι στελέχη της ΔΗΜΑΡ που συνομιλούν με τον κ. Κουβέλη υποστήριζαν ότι με τις χθεσινές του απαντήσεις αποστασιοποιήθηκε ακόμη περισσότερο από το σενάριο να διαδεχθεί τον κ. Παπούλια και προέβλεπαν ότι τούτο θα το πράξει ευκρινέστερα στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος. Οι ίδιες πηγές επικαλούνταν και την απάντηση που έδωσε για «την ανάγκη να υπάρξει μια προοδευτική διακυβέρνηση στην οποία δεν χωράει η Ν.Δ. και οι συντηρητικές επιλογές της», αλλά και την άτεγκτη στάση που τήρησε έναντι του κ. Σπ. Λυκούδη, την επιλογή του οποίου να μην παραιτηθεί της έδρας του ο κ. Κουβέλης «συνέδεσε» χθες «με τις αξίες που έχει και εκφράζει ο οποιοσδήποτε»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή