Κ. Καραμανλής υπέρ επίσπευσης εκλογής Προέδρου

Κ. Καραμανλής υπέρ επίσπευσης εκλογής Προέδρου

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που από το Μέγαρο Μαξίμου στέλνονται μηνύματα ότι η διαδικασία αναζήτησης της ειδικής πλειοψηφίας των 180 για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα ξεκινήσει στις αρχές του 2015, με την προσδοκία ότι έως τότε η κυβέρνηση θα έχει στα χέρια της ένα σαφές περίγραμμα -αν όχι τη λύση- για τη βιωσιμότητα του χρέους, στο εσωτερικό της Ν.Δ. διατυπώνονται διαφορετικές εκτιμήσεις, και μάλιστα ιδιαίτερης βαρύτητας. Κατά πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής φέρεται να διατυπώνει σε συνομιλητές του την ανησυχία ότι αυτή ακριβώς η εκκρεμότητα με την εκλογή Προέδρου θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην αναζήτηση λύσης για το χρέος και δεν θα προκρίνει την ταχεία επίλυση του προβλήματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που βρέθηκε σε αντίστοιχο μονοπάτι το καλοκαίρι του 2009 όταν ο κ. Γ. Παπανδρέου δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ θα προκαλούσε εκλογές μόνο και μόνο για να… επανεκλέξει στη συνέχεια τον κ. Παπούλια, εκτιμά ότι πρέπει να είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, φέρνοντας τη διαδικασία εκλογής Προέδρου πιο σύντομα, ακόμη και εντός του Νοεμβρίου, όταν δηλαδή θα είναι σαφή τα αποτελέσματα της αξιολόγησης από την τρόικα και θα υπάρχουν τα πρώτα δείγματα για το ζήτημα του χρέους. Σε αντίθεση, δε, με την κυβέρνηση του 2009 όταν, εμφανώς τότε, δεν επιτυγχανόταν η πλειοψηφία των 180 (η Ν.Δ. είχε 151 βουλευτές), τώρα με τη ρευστότητα του πολιτικού και κοινοβουλευτικού σκηνικού, το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό, αρκεί, όπως σημειώνουν συνομιλητές του, «οι βουλευτές να βρεθούν προ των ευθυνών τους». Ο ίδιος μοιάζει, άλλωστε, να πιστεύει -κάτι που φέρεται να είπε και στον κ. Σαμαρά σε κοινωνική εκδήλωση όπου βρέθηκαν προ εβδομάδων- ότι η παράταση των σεναρίων μόνον διαλυτικά λειτουργεί τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τις συμμαχίες που μπορεί να οικοδομήσει επί του θέματος.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, το σενάριο δικής του υποψηφιότητας για την Προεδρία, στενοί του συνεργάτες αλλά  και  όσοι  τυγχάνει να τον συναντούν αποκομίζουν την ίδια, ισχυρή εντύπωση, ότι δηλαδή δεν ενδιαφέρεται…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή