Καμμένος: Παράνομος ο φόρος στα ακίνητα

Καμμένος: Παράνομος ο φόρος στα ακίνητα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένος από το βήμα της ΔΕΘ, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό εκπρόσωπο των δανειστών και την κυβέρνηση «κυβέρνηση γερμανικής κατοχής».

Ο κ. Καμμένος ζωγράφισε μια μαύρη εικόνα της σημερινής κατάστασης –μίλησε για 3,5 εκατ. Ελληνες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ύφεση και 80 δισ. προβληματικά δάνεια– και τόνισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία σύμβαση και κανένα μνημόνιο που εκχωρεί κυριαρχία και δεν έχει υπερψηφιστεί από πλειοψηφία 180 βουλευτών, καθώς, όπως είπε, δεν έχουν καμία απολύτως ισχύ.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι με την πολιτική που ακολουθείται δεν θα έλθει ανάπτυξη και απέδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υπερφορολόγηση. Μάλιστα, χαρακτήρισε την αντίθεση στην υψηλή φορολόγηση «κόκκινη γραμμή» για το κόμμα του, με την έννοια που είχε μιλήσει για «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά θέματα, από τις οποίες οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν πρόκειται να υποχωρήσουν σε περίπτωση κυβερνητικής συνεργασίας, ορθώνοντας έτσι ακόμη ένα εμπόδιο σε πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ «παράνομο» και αντισυνταγματικό και ανακοίνωσε ότι το γραφείο τεκμηρίωσης του κόμματός του έχει επεξεργαστεί σχέδιο αντίρρησης καταβολής του ΕΝΦΙΑ, το οποίο θα δημοσιοποιήσει. Επίσης, κάλεσε τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που εκδηλώνουν ενστάσεις στον ΕΝΦΙΑ, αν πράγματι εννοούν αυτά που λένε, να καταψηφίσουν την τροπολογία και να ρίξουν την κυβέρνηση.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε, πάντως, και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, κατηγορώντας τον κ. Σαμαρά ότι έχει ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας και την κυβέρνηση ότι είναι τόσο υποταγμένη στην κ. Μέρκελ, ώστε να θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις με την ομόδοξη Ρωσία. Ανακοίνωσε, μάλιστα, πως σε ενδεχόμενη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση οι ΑΝΕΛ θα επιδιώξουν την υπογραφή συμφωνίας με τη Ρωσία και την Ευρασιατική Ενωση για την εξαγωγή των προϊόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή