Διαύλους με Λυκούδη επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ

Διαύλους με Λυκούδη επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαύλους επικοινωνίας με τον κ. Σπ. Λυκούδη επιθυμεί να ανοίξει ο κ. Ευ. Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια διεύρυνσης του κύκλου της πολιτικής συζήτησης που ξεκινάει ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, αλλά και των γενικότερων εξελίξεων περί την Κεντροαριστερά. Ορισμένοι συνδέουν τη συγκεκριμένη εξέλιξη ευθέως και με τις διεργασίες οι οποίες υφίστανται παράλληλα και αφορούν την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Χθες, πάντως, ο κ. Βενιζέλος, σε πολύωρη σύσκεψη που είχε με στενούς συνεργάτες του (Π. Κουκουλόπουλος, Χρ. Πρωτόπαπας, Δ. Καρύδης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Τ. Ρήγας, Λ. Γρηγοράκος κ.ά.), επισήμανε πως στις επαφές που πραγματοποίησε με πρόσωπα από την «Ελιά» και τον ευρύτερο χώρο, διαπίστωσε ότι αποτελεί κοινή πεποίθηση πως πρέπει να δοθεί λίγος χρόνος ακόμη προκειμένου να προετοιμαστεί η οργανωτική επιτροπή με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Και ο χρόνος δεν αφορά μόνο την περίπτωση του κ. Λυκούδη και όσων τον περιβάλλουν, αλλά και πρόσωπα τα οποία προέρχονται από τη λεγόμενη πρωτοβουλία των «58». Αλλωστε, οι επαφές μεταξύ του κ. Βενιζέλου και προσώπων από την Πρωτοβουλία, όπως ο κ. Ι. Βούλγαρης, δεν έχουν σταματήσει ποτέ. Από τη Χαρ. Τρικούπη τονίζουν ότι, προφανώς, από την εξελισσόμενη προσπάθεια δεν μπορεί να απουσιάζουν και όσοι προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ, υπενθυμίζοντας ότι έχει ήδη προηγηθεί ένα σκέλος διαλόγου ανάμεσα σε εκπροσώπους των δύο κομμάτων.

Μετά τη χθεσινή σύσκεψη, στην οποία συζητήθηκαν και θέματα τρέχουσας κυβερνητικής επικαιρότητας, οριστικοποιήθηκε ότι την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ (μέλη Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτές, πρώην βουλευτές, υποψήφιοι στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές του 2012, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οργανωτικά και περιφερειακά στελέχη), με σκοπό τη συμμετοχή στην προσπάθεια οργάνωσης του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης. Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα απευθύνει πρόσκληση προς όλες τις κινήσεις του ευρύτερου χώρου της Δημοκρατικής Παράταξης και, κυρίως, στους πολίτες που ανήκουν στην κοινωνική βάση της.

Από τη Χαρ. Τρικούπη έγινε, επίσης, γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Βενιζέλο θα συναντηθεί με τις συνιστώσες κινήσεις της «Ελιάς». Θα ακολουθήσει η ανακοίνωση της σύνθεσης της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την πρόσκληση συμμετοχής, αλλά και τη διοργάνωση του Συνεδρίου. Επί τούτου τονίζεται ότι η Εθνική Επιτροπή «θα είναι ανοιχτή με απόλυτο σεβασμό σε όλες τις εκφάνσεις της Παράταξης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή