Αντικατάσταση Ν. Σηφουνάκη ενόψει της ψηφοφορίας για τον ΕΝΦΙΑ

Αντικατάσταση Ν. Σηφουνάκη ενόψει της ψηφοφορίας για τον ΕΝΦΙΑ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα αντικαταστάθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, ενόψει της ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Σηφουνάκης είχε προαναγγείλει πως δεν θα ψηφίσει την επίμαχη τροπολογία, αναφέροντας πως δεν θα συνηγορήσει στη συνέχιση «μίας εξόφθαλμης αδικίας».

Ο κυβερνητικός μηχανισμός υπέρβασης των εμποδίων που τίθενται σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, από γαλάζιους και πράσινους βουλευτές, αναφορικά με την τροπολογία για τον νέο υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, έχει τεθεί σε πλήρη κινητοποίηση: ο μηχανισμός αυτός περιλαμβάνει τόσο προσπάθειες πολιτικής πειθούς όσων «γκρινιάζουν» όσο και αντικαταστάσεις εκείνων που από χθες δηλώνουν δημοσίως ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν την επίμαχη ρύθμιση, στην ψηφοφορία που θα γίνει σήμερα στη Βουλή. Εως χθες, προς αντικατάσταση ήταν εκτός από τον κ. Σηφουνάκη και ο «δεδηλωμένος» αντάρτης Ελ. Αυγενάκης (Ν.Δ.).

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης σε ολιγόλεπτη παρέμβασή του δήλωσε: «Αντιλαμβάνομαι την πίεση που αισθάνονται οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Σέβομαι το καθήκον τους να μεταφέρουν τα αιτήματα συμπολιτών μας και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη, σε μια πολύ σκληρή περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε τα τελευταία χρόνια». Πρόσθεσε όμως παράλληλα, πως δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος εκείνου που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή