Πόλεμος Ν.Δ. – Κουμουνδούρου λόγω παραιτήσεων στη ΝΕΡΙΤ

Πόλεμος Ν.Δ. – Κουμουνδούρου λόγω παραιτήσεων στη ΝΕΡΙΤ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική θύελλα μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι παραιτήσεις των κ. Δημ. Μακρυδημήτρη και Ροδόλφου Μορώνη από την ηγεσία της ΝΕΡΙΤ και κυρίως το γεγονός ότι αυτές αποδόθηκαν σε παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον τρόπο λειτουργίας της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε προσωπικά τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι «με δική του παρέμβαση ζητήθηκε να μη μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ» και αιτιολόγησε απολύτως τους παραιτηθέντες «που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στην πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά κυβερνητική μεθόδευση». Η Κουμουνδούρου, μάλιστα, απέδωσε «την παρέμβαση της κυβέρνησης στη φοβία της να αναδεχθεί το εναλλακτικό πολιτικό μήνυμα ελπίδας και προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ», καλώντας την «έστω και την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσει την πραξικοπηματική της ενέργεια».

Απαντώντας η κ. Σοφία Βούλτεψη όχι μόνον αρνήθηκε ότι υπήρξε παρέμβαση, αλλά κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να ρωτήσει τους δημοσιογράφους της ΝΕΡΙΤ αν έχουν δεχθεί έστω ένα παρεμβατικό τηλεφώνημα από οποιονδήποτε κυβερνητικό παράγοντα. Αναρωτήθηκε, όμως, «πόσες μεταδόσεις θέλει ο κ. Τσίπρας;» και υπενθύμισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν από μία μόνον τηλεοπτική κάλυψη από τη ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη». Επιπλέον, δε, κατήγγειλε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την υποκρισία του να υποβάλει ακόμη και μομφή στην κυβέρνηση για τη δημόσια τηλεόραση, για να αποδειχθεί σήμερα ότι «βρισκόταν και σε προνομιακή επικοινωνία με το “μόρφωμα” που δήθεν μποϊκοτάριζε».

Οι αιχμές της κ. Βούλτεψη δεν έμειναν αναπάντητες. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν ότι η απάντησή της επιβεβαιώνει πως ο πρωθυπουργός παρενέβη στη ΝΕΡΙΤ για να μη μεταδοθεί η ομιλία Τσίπρα και κάλεσαν τον κ. Σαμαρά «να καταλάβει ότι τα ψέματα τελείωσαν και πως δεν μπορεί να φιμώσει και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης».

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι το εποπτικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ όρισε χθες ως προσωρινό πρόεδρό της τον κ. Πέτρο Μάη, πρώην Γ.Δ. των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή