Περιήγηση Τσίπρα στα περίπτερα της ΔΕΘ

Περιήγηση Τσίπρα στα περίπτερα της ΔΕΘ

4' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την 79η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Ο κ.Τσίπρας συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, όπου ο πρόεδρος της Τάσος Τζήκας τον ενημέρωσε για τη φυσιογνωμία της φετινής διοργάνωσης, και με εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων, που τον ενημέρωσαν για δικά του θέματα.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκε σε περίπτερα της 79ης ΔΕΘ. Πρώτος σταθμός ήταν το περίπτερο 15 όπου βρίσκονται τα σταντ διεθνών συμμετοχών, οργανισμών και φορέων. Ο κ. Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας, ενημερώθηκε για επιτεύγματα στις νέες τεχνολογίες και επισήμανε ότι στην Ελλάδα παρατηρείται σήμερα μεγάλη «αιμορραγία» επιστημονικού δυναμικού που φεύγει στο εξωτερικό λόγω της κρίσης. Ξεναγήθηκε στο περίπτερο ενημέρωσης για το επιστημονικό κέντρο CERN και στο σταντ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ενημερώθηκε για τα τοπικά προϊόντα που εκτίθενται και εξέφρασε την ικανοποίηση του όταν του είπαν πως κάποια από αυτά πάνε πολύ καλά και σε εξαγωγές.

Στο περίπτερο του ΕΚΑΒ τον ενημέρωσαν για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που ένα άτομο έχει χάσει τις αισθήσεις του. Όταν του είπαν ότι πρέπει καταρχήν να τηλεφωνήσει στο ΕΚΑΒ ο κ. Τσίπρας ρώτησε «Εμείς θα τηλεφωνήσουμε, το ΕΚΑΒ θα έρθει; γιατί υπάρχουν ελλείψεις σε υποδομές…».

Στο περίπτερο της Πυροσβεστικής εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τις απώλειες του πυροσβεστικού Σώματος στη χθεσινή πυρκαγιά στη Φάληρο και στο περίπτερο της Αστυνομίας ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης του ηλεκκτρονικού εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη και έδωσε τα συγχαρητήρια του για την αποτελεσματικότητα σε αυτό τον τομέα.

Την ώρα που περνούσε μπροστά από το περίπτερο του ΠΑΟΚ οπαδοί της ομάδας τον υποδέχθηκαν και του πρόσφεραν μια φανέλα του ΠΑΟΚ.

Στις 19.30μμ στο συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης αναμένεται η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα παρουσιάσει τις δεσμεύσεις του κόμματος στη κοινωνία.

Συναντήσεις με Μπουτάρη και Τζιτζικώστα 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Με τον κ. Μπουτάρη συμφώνησαν ότι πρέπει να εξαιρεθούν τα δημοτικά κτίρια από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ. Ο δήμαρχος του ζήτησε υποστήριξη στο θέμα της γραμμής Θεσσαλονίκη-Σμύρνη με φερι μποτ και στο αίτημα για μεταφορά των Εβραϊκών Αρχείων από τη Μόσχα, ενώ τον ενημέρωσε για την κατάσταση του δήμου και τα προβλήματα σε ότι αφορά στα οικονομικά και την αυτοτέλεια. Έθεσε, επίσης, το πρόβλημα που δημιουργείται στα σύνορα με τους πολίτες χωρών που χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στη χώρα μας και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν διευκολύνσεις.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ενώ για λίγα λεπτά έμειναν μόνο οι δυο τους και τα είπαν κατ' ιδίαν. "Είναι καλό παιδί", είπε για τον κ. Τσίπρα στους δημοσιογράφους ο Γιάννης Μπουτάρης, ενώ σύμφωνα με δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να γίνει πρωθυπουργός.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, Γιάννης Αμανατίδης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ζέρβας και Καλυψώ Γούλα.

Σε καλό κλίμα έγινε και η συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς και αυτοί τα είπαν και κατ ιδίαν. Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι υπάρχει συνεργασία με τη βουλευτή και επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία ήταν παρούσα. Ο κ. Τσίπρας, από την πλευρά του, όταν είδε την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και Χρυσή Ολυμπιονίκη, Βούλα Πατουλίδου, απευθύνθηκε στον περιφερειάρχη και σχολίασε: "Τώρα καταλαβαίνω πως περνάς τρία – τρία τα εμπόδια".

Ο κ. Τζιτζικώστας τον ενημέρωσε για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ("ναι" σε στρατηγικό επενδυτή, "όχι" σε πώληση), για την πορεία του ΕΣΠΑ, λέγοντας ότι πάει πολύ καλά, για θέματα θεσμικής και οικονομικής αυτοτέλειας των Περιφερειών και τόνισε την ανάγκη να υπάρχει αυτόνομο ραδιοτηλεοπτικό κανάλι στη Θεσσαλονίκη, όπως ήταν η ΕΡΤ 3.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα παραστεί στην αποψινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", διότι, όπως εξήγησε, η πρόσκληση του έγινε "θεσμικά" και στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ.

Παράλληλα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, επισκέφθηκε το κτίριο της ΕΤ 3 και συνομίλησε με εργαζόμενους που παραμένουν εκεί και εκπέμπουν πρόγραμμα. Ακολούθησε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων εργαζομένων που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Πρόθεση να επισκεφθεί την Αμφίπολη

Την πρόθεσή του να επισκεφθεί τα αρχαιολογικά ευρήματα στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη Σερρών, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αλλά, όπως είπε, η επίσκεψη δεν μπορεί να γίνει τώρα, λόγω των εργασιών που εκτελούνται εκεί.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ.Τσίπρας είπε στους δημοσιογράφους ότι πριν από ένα χρόνο, όταν κανείς δεν ασχολούνταν με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη και «το υπουργείο Πολιτισμού δεν έδινε δεκάρα», ο περιφερειάρχης τον είχε ενημερώσει ότι γίνεται μια ανασκαφή η οποία θα είναι πιθανόν σημαντική. Και έκτοτε τον κρατούσε συνεχώς ενήμερο για τις εξελίξεις. Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως τότε η Περιφέρεια έδωσε το ποσό των 100.000 ευρώ για να συνεχιστούν οι εργασίες και σήμερα απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Τσίπρα νε επισκεφθεί τον χώρο.

«Είναι ένα σημαντικό εύρημα. Θα πάμε μαζί, όταν έρθει η ώρα, αλλά αυτό θα είναι σε συνάρτηση με τις εργασίες που γίνονται εκεί», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συμβολικά, ο Περιφερειάρχης πρόσφερε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως αναμνηστικό δώρο ένα αγαλματίδιο με το λιοντάρι της Αμφίπολης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή