Σ. Βούλτεψη: «Τα πάντα και τίποτε» υπόσχεται ο Τσίπρας

Σ. Βούλτεψη: «Τα πάντα και τίποτε» υπόσχεται ο Τσίπρας

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μόνο ανάσταση νεκρών δεν έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, που μετά τη χθεσινή ακατάσχετη παροχολογία, σήμερα ήταν «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Βούλτεψη κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι απέφυγε να ξεκαθαρίσει αν θα πάει σε μονομερείς ενέργειες, απαντώντας χωρίς ντροπή «Τι θα κάνουμε αν έρθουν δυσκολίες; Θα δούμε». Μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να αναφερθεί  «στον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, ευχόμενος ουσιαστικά τη διάλυση της ευρωζώνης».

Αναλυτικά ο σχολιασμός της κ. Σοφία Βούλτεψη 

«Μόνο ανάσταση νεκρών δεν έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, που μετά τη χθεσινή ακατάσχετη παροχολογία, σήμερα ήταν «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».

Απέφυγε να ξεκαθαρίσει αν θα πάει σε μονομερείς ενέργειες, απαντώντας χωρίς ντροπή «Τι θα κάνουμε αν έρθουν δυσκολίες; Θα δούμε»!

Απέφυγε να αναφερθεί στον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, ευχόμενος ουσιαστικά τη διάλυση της ευρωζώνης. Απέφυγε να πει πού θα βρει τα λεφτά, αναφερόμενος συνεχώς στο ΤΧΣ και στο ΕΣΠΑ, δηλαδή σε λεφτά που δεν θα υπάρχουν όταν θα έχουμε βρεθεί εκτός Ευρώπης και ευρώ.

Απέφυγε να εξηγήσει από πού θα δανειστεί, λέγοντας ότι η χώρα δεν χρειάζεται δάνεια, διότι προφανώς «λεφτά υπάρχουν».

Απέφυγε να αναφερθεί σε μείωση φορολογικών συντελεστών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αποκαλύπτοντας ότι έχει κρυφή ατζέντα. Δυστυχώς, όμως, για τον κ. Τσίπρα δεν είναι και τόσο κρυφή, διότι την έχουν όλοι αντιληφθεί, σε σημείο που να λένε πως ο ΕΝΦΙΑ είναι παράδεισος σε σχέση με την «κόλαση» που επιφυλάσσει στους ιδιοκτήτες ακινήτων ο ΣΥΡΙΖΑ!

Απέφυγε να αποκαλύψει ποια ακίνητη περιουσία θα φορολογήσει, μιλώντας για αυτούς που έχουν… δύο πισίνες και 18 δωμάτια.

Απέφυγε να μιλήσει για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και το πρόγραμμα του κόμματός του, που αρνείται τη φύλαξη των συνόρων, καταγγέλλει την «Ευρώπη- Φρούριο» και υπόσχεται «δωρεάν περίθαλψη σε όλους, ντόπιους και ξένους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, νόμιμους και “χωρίς χαρτιά”».

Απέφυγε να μιλήσει για τη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ, επιμένοντας μεν στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διάλυση της Συμμαχίας, αλλά προσθέτοντας πως… δεν είναι στις προτεραιότητές του.

Απέφυγε να επαναλάβει τη θέση του κόμματός του για χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, μιλώντας για «εξορθολογισμό» της σχέσης. Απόψεις που προφανώς ξέχασε να τις πει στο Άγιον Όρος…

Απέφυγε να μιλήσει για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αποδίδοντάς το στη …χαλαρή ψήφο, όταν ο ίδιος έλεγε πως «την Κυριακή ψηφίζουμε, τη Δευτέρα φεύγουνε».

Απέφυγε να τοποθετηθεί στο θέμα των πλαστών πτυχίων, λέγοντας ότι… δεν γνωρίζει τις θέσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ!

Απέφυγε να απαντήσει για τις αποκρατικοποιήσεις, παραπέμποντας το θέμα στον… έλεγχο της Βουλής! Απέφυγε να αναφερθεί στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ξεχνώντας το (προφανώς υποκριτικό) ενδιαφέρον του γι’ αυτούς.

Το μόνο που έκανε ο κ. Τσίπρας ήταν να υποσχεθεί αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις  που  θα αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.

Και το μόνο που μας είπε είναι ότι δεν θα μείνει Ευρωπαίος ηγέτης που δεν θα γοητέψει!

Χαιρόμαστε για την ευκολία του κ. Τσίπρα να μετατρέπεται από μάγο σε… γητευτή δανειστών!

Ο κ. Τσίπρας έχει μπει στη φαντασίωση ότι έχει στο τσεπάκι του τους δανειστές, και στη λογική του «πάρε κόσμε» που είναι πιο επικίνδυνη από το «λεφτά υπάρχουν»!

Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε στον εαυτό του να γίνει πρωθυπουργός και για να το πετύχει, υπόσχεται στον λαό τα πάντα και τίποτε.

Μόλις πετύχουμε την χαρτογράφηση της απίστευτης παροχολογίας και συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια πρώτη εκτίμηση κόστους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή