Ντ. Μπακογιάννη: «Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του 20ού αιώνα ξεφύτρωσαν από μεγάλες οικονομικές κρίσεις»

Ντ. Μπακογιάννη: «Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του 20ού αιώνα ξεφύτρωσαν από μεγάλες οικονομικές κρίσεις»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σε εκδήλωση του Athens Forum 2014, με θέμα «Δημοκρατία υπό πίεση», ανέφερε ότι τα τρία ολοκληρωτικά καθεστώτα του 20ου αιώνα (κομμουνισμός, φασισμός, εθνικοσοσιαλισμός) «ξεφύτρωσαν από μεγάλες οικονομικές κρίσεις που έφεραν απόγνωση και ανασφάλεια στους πολίτες και αυτό δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί».

Η κ. Μπακογιάννη εστίασε σε πέντε σημεία- αιτίες που οδηγούν στην άνοδο των ακραίων ιδεολογιών:

Στην οικονομική κρίση και την ανεργία, σε ένα πολιτικό σύστημα που όσο περισσότερο κρατικίστικο και πελατειακό είναι, τόσο, εν μέσω κρίσης, γίνεται περισσότερο ασταθές, στο φαινόμενο μιας διαιρεμένης και με πίκρα φορτωμένης κοινωνίας, στην οποία παρατηρείται αύξηση των άκρων, στον εθνικισμό, που, κατά κανόνα, συνοδεύεται από θεωρίες συνωμοσίας και συμβάλλει στην αύξηση των άκρων και στη μαζική μετανάστευση, όπως και στην άνοδο του εξτρεμιστικου Ισλάμ στη Μέση Ανατολή, που ριζοσπαστικοποιούν ορισμένα τμήματα στις κοινωνίες μας.

«Αυτό στρέφει τους ανθρώπους στις εξτρεμιστικές πολιτικές δυνάμεις των χωρών μας, οι οποίες υπόσχονται "ριζοσπαστικές" λύσεις στα προβλήματα», εξήγησε η κ. Μπακογιάννη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή