Ευθείες βολές Ευ. Βενιζέλου κατά Αλ. Τσίπρα

Ευθείες βολές Ευ. Βενιζέλου κατά Αλ. Τσίπρα

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Κόπωση ύστερα από πέντε χρόνια κρίσης και δημοσιονομικής προσαρμογής διαπίστωσε χθες ο κ. Ευ. Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και τον κ. Γκ. Χαρδούβελη. Ο κ. Βενιζέλος άφησε εκ νέου αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι έχει επιλέξει τον «εύκολο ρόλο της δημαγωγίας και της παροχολογίας». Η συνάντηση με τον κ. Σαμαρά πραγματοποιήθηκε εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας, καθώς η τρόικα εμφανίζεται ιδιαιτέρως δύσκαμπτη έναντι της κυβέρνησης σε μια στιγμή που ο κ. Βενιζέλος αντιμετωπίζει συνθήκες κρίσης και στο εσωτερικό του κόμματος.

Αυτό έγινε σαφές κατά το προηγούμενο τριήμερο, με τις επανειλημμένες συγκρούσεις μεταξύ του κ. Βενιζέλου και στενών συνεργατών του και του κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος αμφισβητεί ευθέως τη στρατηγική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως προς την πορεία προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. Σημειώνεται ότι στη Χαρ. Τρικούπη επικρατεί εξαιρετικά αρνητικό κλίμα για τον υπουργό Υποδομών. Υπήρξαν και ορισμένοι οι οποίοι εισηγήθηκαν στον κ. Βενιζέλο τη διαγραφή Χρυσοχοΐδη. Στην ομιλία που απηύθυνε προχθές, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «παλικαράκια του Μνημονίου» και για «εξ αριστερών κριτική για τη σύμπραξή μας σε κυβέρνηση ανάγκης με τη Ν.Δ. από αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτή». Είπε, ακόμη, ότι ο ίδιος ουδέποτε διανοήθηκε να προτείνει αλλαγή του ονόματος και καθαίρεση των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ, «άλλοι το ’χουν κάνει». Ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε την έμμεση κριτική του προς τον κ. Ανδ. Λοβέρδο, μιλώντας για «κάποιον από τον δικό μας χώρο που δήλωσε ότι έχει 190 βουλευτές». Μίλησε για δημοσκοπήσεις οι οποίες αναδεικνύουν έναν «νέο κατήφορο», αμφισβήτησε ότι το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί «δημοκρατικά» και, αναφερόμενος στη Δημοκρατική Παράταξη τόνισε μεν πως συμφωνεί, επισήμανε δε ότι «δεν είμαστε ουρά κανενός, δεν είμαστε τσόντα, δεν είμαστε παρακολούθημα». Την Κυριακή, ο κ. Χρυσοχοΐδης δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις από τους κ. Λ. Γρηγοράκο, Οδ. Κωνσταντινόπουλο και Κυρ. Πιερρακάκη.

Ο κ. Γρηγοράκος ζήτησε (Βήμα FM) από τον κ. Γ. Παπανδρέου και τα στελέχη που επικρίνουν τον κ. Βενιζέλο (υπονοώντας τον κ. Χρυσοχοΐδη) «να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να μας πουν τι θα κάνουν την επόμενη μέρα. Στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ;». Ο κ. Γρηγοράκος τάχθηκε κατά της διαγραφής στελεχών, ωστόσο πρόσθεσε ότι όποιος διαφωνεί «φεύγει μόνος του, για λόγους αξιοπρέπειας». Αποστάσεις τήρησε ο κ. Φίλ. Σαχινίδης που τάχθηκε (ΣΚΑΪ) υπέρ χαμηλότερων τόνων, διότι, όπως είπε, «δεν έχουμε την πολυτέλεια να τραυματίζουμε ακόμη περισσότερο το ΠΑΣΟΚ. Αποστάσεις από την υφιστάμενη συζήτηση λαμβάνει και ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, στο πλαίσιο υπεράσπισης της κυβερνητικής θητεία του, επιτέθηκε, διά του κ. Γ. Ελενόπουλου, στον κ. Σαμαρά κατηγορώντας για «ισχυρισμούς που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα, στην προσπάθεια να απαντήσει στην πλειοδοσία υποσχέσεων» του κ. Τσίπρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή