Χ. Αθανασίου: «Θα αποδοθούν ευθύνες για τις απειλές στη Λαγκάρντ»

Χ. Αθανασίου: «Θα αποδοθούν ευθύνες για τις απειλές στη Λαγκάρντ»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο στόχους έχει η επιστολή που έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, όπως δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM».

«Ο πρώτος είναι να προστατεύσουμε τη ζωή της κ. Λαγκάρντ, εφόσον αποδειχθούν βάσιμες οι καταγγελίες και δεύτερος είναι, εφόσον αποδειχθούν Έλληνες ως δράστες, να αποδοθούν ευθύνες. Νομίζω ότι ήταν μια υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και είναι μια ενέργεια νομική και πολιτική, για να μην φανεί ότι η Ελλάδα μένει αδιάφορη από μια καταγγελία που αφορά τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.

Ανέφερε ακόμη ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό για το θέμα, σημειώνοντας πως «εάν η ελληνική Πολιτεία δεν έκανε κάτι, τότε θα ήταν δυσφήμηση για τη χώρα, ότι δηλαδή βρισκόμαστε σε μια χώρα, όπου δεν προστατεύεται η έννομη τάξη και η ασφάλεια του ανθρώπου».

«Αυτός ήταν ο λόγος που κινηθήκαμε με ταχύτητα, για να μην υπάρχει και καμία αμφιβολία», τόνισε.

Ο κ. Αθανασίου ανέφερε, επίσης, πως «η κ. Λαγκάρντ ανέλαβε το 2012, οπότε δημιουργείται μια έντιμη απορία: γιατί τόσο καιρό δεν το κατήγγειλε, και αν αυτό ενέχει μια απειλή ή μια απλή παρέμβαση» και πρόσθεσε:

«Αυτά είναι ζητήματα που αρμόδιος να τα ερευνήσει είναι ο εισαγγελικός λειτουργός, στον οποίο θα ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση».

Για τις αντίστοιχες καταγγελίες του κ. Τσίπρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Προφανώς άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να απειλείται ο αρχηγός οποιουδήποτε κόμματος. Όταν είναι απειλή κατ' έγκληση, όπως λέμε, διότι η απειλή διώκεται κατ' έγκληση εντός τριμήνου, αλλιώς είναι απαράδεκτη, δεν έχει καμία νομική σημασία. Πολιτική σημασία, όμως, έχει. Θα έπρεπε να το έχει αναφέρει όταν απειλήθηκε και να το κοινοποιήσει ή εάν δεν ήθελε να το αναφέρει στον αρμόδιο εισαγγελέα να αποταθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, και μετά θα έβλεπα εγώ τι θα έκανα ως υπουργός, διότι είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή