Αρχίζει το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

Αρχίζει το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την πρώτη ημέρα αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά (με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα), ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Αθήνα. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ φιλοξενούνται για 5η συνεχή χρονιά στο Πάρκο Τρίτση.

Το Σάββατο, τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, στις 8.30 μ.μ. έχει προγραμματισθεί ομιλία του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και χαιρετισμός του γραμματέα του Κ.Σ. της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη. Αύριο Παρασκευή, χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι.

Και τις τρεις ημέρες στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν: έκθεση με ανέκδοτο υλικό από το προσωπικό φωτογραφικό αρχείο του Απόστολου Μουσούρη, οπερατέρ του ΔΣΕ, και υλικό του ΔΣΕ από το αρχείο της Κ.Ε. του ΚΚΕ και, επιπλέον, έκθεση με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για τον Σοσιαλισμό». Θα λειτουργήσουν πολυχώροι με διάφορες δραστηριότητες, «διεθνούπολη» όπου θα συμμετάσχουν 24 Κομμουνιστικές Νεολαίες και Οργανώσεις Νεολαίας από όλο τον κόσμο, καθώς και χώρος ενάντια στα ναρκωτικά.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φεστιβάλ θα συγκεντρώνονται σχολικά είδη για τα παιδιά της Παλαιστίνης και σχολικά είδη που θα παραδοθούν στις Λαϊκές Επιτροπές. Πέραν αυτών, στο εργατικό στέκι θα λειτουργούν περίπτερα με ενημερωτικό υλικό για τις κινητοποιήσεις εργαζομένων. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχουν αναρτηθεί στο efestival.kne.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή