Σύγκληση Επιτροπής Διαφάνειας για ΝΕΡΙΤ

Σύγκληση Επιτροπής Διαφάνειας για ΝΕΡΙΤ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εν ευθέτω χρόνω» και όχι άμεσα, όπως ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα ασχοληθεί με το θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης – ΝΕΡΙΤ. Η αξιωματική αντιπολίτευση υπέβαλε αίτημα για έκτακτη σύγκληση της εν λόγω κοινοβουλευτικής επιτροπής, επικαλούμενη το κύμα παραιτήσεων διοικητικών στελεχών της ΝΕΡΙΤ, τις καταγγελίες περί κυβερνητικής παρέμβασης ώστε να μη μεταδοθεί η ομιλία του κ. Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τα εργασιακά στον νέο φορέα ραδιοτηλεόρασης. Σχετικό γραπτό αίτημα είχε υποβληθεί νωρίτερα και από τη ΔΗΜΑΡ.

Ωστόσο, οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι σκοπός της πρωτοβουλίας ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο να προκληθούν πολιτικές εντυπώσεις σε βάρος της κυβέρνησης, απέρριψαν το αίτημα. «Μόνο πολιτικά παιχνίδια θέλουν κάποιοι μέσα σε αυτή την Επιτροπή», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αθ. Μπούρας (Ν.Δ.). «Συχνά έχουμε επεισόδια τεχνητής πόλωσης ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Απ. Κακλαμάνης, λίγο πριν ξεσπάσει μια νέα φραστική σύγκρουση ανάμεσα στον γαλάζιο πρόεδρο της Επιτροπής Αν. Νεράντζη και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Υπέρ της άμεσης σύγκλησης τάχθηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή, βουλευτής της οποίας δήλωσε «παρών» στην ψηφοφορία, αναφέροντας ότι για το κόμμα του είναι αδιάφορο αν υπάρχει ή δεν υπάρχει ΕΡΤ και ΝΕΡΙΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή