Θεοδωράκης: «Mάγος με τα δώρα» ο κ. Τσίπρας

Θεοδωράκης: «Mάγος με τα δώρα» ο κ. Τσίπρας

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της προοπτικής να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο και να κριθούν εκ των υστέρων οι αντοχές της κυβέρνησης τάχθηκε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης, προκρίνοντας ως επιτακτική ανάγκη η παρούσα Βουλή να προχωρήσει στην έναρξη της αναθεώρησης του Συντάγματος και στην αλλαγή του εκλογικού μόμου. Τις δύο αυτές πρωτοβουλίες ο επικεφαλής του «Ποταμιού» τις χαρακτήρισε προαπαιτούμενες για τη διάλυση της παρούσης Βουλής, ενώ σχολιάζοντας τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη παρομοίασε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με «μάγο με τα δώρα», τονίζοντας ότι, δυστυχώς, «δεν υπάρχει πια το σεντούκι που θα το ανοίξει κάποιος για να αρχίσει να μοιράζει λεφτά».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» θέλησε επίσης να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την έμμεση απόρριψη της πρότασής του από τον κ. Νίκο Αλιβιζάτο να είναι εκείνος ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Η πρότασή μου ήταν δημόσια και είχε το νόημα να καταδείξει ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος και τα κόμματα να τολμήσουν επιτέλους να επιλέξουν όχι μετριότητες, αλλά έναν άνθρωπο που έχει δώσει δείγματα γραφής και εκτός πολιτικής», είπε ο κ. Θεοδωράκης και υπονόησε ότι ήταν αναμενόμενη η αντίδραση του κ. Αλιβιζάτου, καθώς το «Ποτάμι» δεν είναι ακόμη καν κοινοβουλευτικό κόμμα για να μπορεί να προτείνει επισήμως πρόσωπο για την ΠτΔ.

Τέλος, επιφυλάχθηκε στην εκδήλωση που διοργανώνει το «Ποτάμι» την Κυριακή να γίνει απολύτως συγκεκριμένος ως προς τις βασικές θέσεις του και θέλοντας να προϊδεάσει για τις προτάσεις που θα καταθέσει, εισηγήθηκε χθες «οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών να είναι στο εξής ανάλογες με τις εισπράξεις του μήνα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή