Στη Νέα Υόρκη ο Ν. Αναστασιάδης

Στη Νέα Υόρκη ο Ν. Αναστασιάδης

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ρόλο των ΗΠΑ στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, αλλά και τις πιθανές διευκολύνσεις που θα παράσχει η Λευκωσία στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών, θα συζητήσουν σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον Αμερικανό υπ. Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στον απόηχο της συμφωνίας για εντατικοποίηση των συνομιλιών που επιτεύχθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Λευκωσία στην πρώτη κοινή συνάντησή Αναστασιάδη – Ερογλου, υπό την αιγίδα του νέου μεσολαβητή του ΟΗΕ, Εσπεν Αϊντα.

Στο περιθώρο της Γεν. Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Κύπριος πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί επίσης με τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν, ο οποίος ασχολείται προσωπικά με το Κυπριακό, όπως και με τον γ.γ. του ΟΗΕ, ο οποίος σήμερα συναντά τον Ευ. Βενιζέλο με τον οποίο, μεταξύ άλλων, θα εξετάσουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και το Σκοπιανό. Θα συμμετάσχει, επίσης, σε τριμερή συνάντηση με τους υπ. Εξωτερικών της Αιγύπτου και της Κύπρου που θα εστιασθεί στα ενεργειακά, ενώ θα έχει διμερείς επαφές με τον Τούρκο και τον Ισραηλινό ΥΠ.ΕΞ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή