ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Βερολίνο για τη συνάντηση με Μέρκελ ο Αντώνης Σαμαράς

Στο Βερολίνο για τη συνάντηση με Μέρκελ ο Αντώνης Σαμαράς

Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, αύριο Τρίτη, θα έχει γεύμα εργασίας με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Η επίσκεψη απόφασίστηκε από τους δύο ηγέτες στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφήςτης της 16ης Ιουλίου και οριστικοποιήθηκε από τα γραφεία τους, την εβδομάδα που μας πέρασε. Στην ατζέντα της συνάντησης είναι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και η πορεία του ελληνικού προγράμματος, οι ευρωπαϊκές οικονομικές εξελίξεις αλλά και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Πρόκειται για εφ΄όλης της ύλης συζήτηση για την ελληνική οικονομία λίγο πριν αρχίσει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και ενώ η κυβέρνηση επιδιώκει την έναρξη της διαπραγμάτευσης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και οι δύο σύμβουλοί του, που μετείχαν και στη συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου.

Ο κ. Χαρδούβελης δεν θα είναι στην αποστολή αφού και απο γερμανικής πλευράς δεν θα συμμετέχει ο κ. Σόιμπλε, αλλά μόνο οι σύμβουλοι της κ. Μέρκελ.