Κ. Χατζηδάκης: O τόπος δεν χρειάζεται περιττές και ανώφελες αναταράξεις

Κ. Χατζηδάκης: O τόπος δεν χρειάζεται περιττές και ανώφελες αναταράξεις

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Είναι απολύτως αναγκαίο όλοι -κυβέρνηση και αντιπολίτευση- να επιδείξουν υπευθυνότητα για να υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Ο τόπος δεν χρειάζεται περιττές και ανώφελες αναταράξεις, ειδικότερα τώρα, που αφήνουμε πίσω τον οικονομικό χειμώνα της κρίσης», επεσήμανε σήμερα ο βουλευτής και πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης μιλώντας σε συνέδριο για την ενεργειακή ασφάλεια και διπλωματία.

«Ειδικώς η αξιωματική αντιπολίτευση, πρόσθεσε, οφείλει να αντιμετωπίσει το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με τη δέουσα σοβαρότητα και με πνεύμα συναίνεσης, όπως και το Σύνταγμα ορίζει», και τόνισε, ότι το σημαντικότερο στοιχείο σήμερα είναι η Ελλάδα να συνεχίσει να ανακτά την αξιοπιστία της και να κερδίσει το στοίχημα της εμπιστοσύνης έναντι των εταίρων της και των αγορών.

«Η χώρα, σημείωσε, έχει διαψεύσει όλες τις αρνητικές προσδοκίες και μάλιστα έχει πιάσει τους στόχους, νωρίτερα απ' ότι αναμενόταν».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα ενεργειακά και ειδικότερα στις έρευνες υδρογονανθράκων ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως «ο στόχος ώστε να καλύπτουμε το 1/3 των αναγκών της Ελλάδας σε καύσιμα μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, δεν είναι ανέφικτος».

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ακόμη, ότι το όραμα για μια Ελλάδα που θα είναι χώρα παραγωγός -και γιατί όχι, εξαγωγέας- υδρογονανθράκων δεν πρέπει να καταστεί αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης και δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία ή πρόφαση για την ανακοπή των δομικών μεταρρυθμίσεων.

«Και άλλες χώρες κατόρθωσαν να εκμεταλλευθούν τον ορυκτό τους πλούτο, αλλά αυτό δεν τις κατέστησε περισσότερο ανεπτυγμένες ούτε τους λαούς τους ασφαλέστερους και πλουσιότερους. Η πολιτική ομαλότητα, η δημοσιονομική σταθερότητα και μια υγιής παραγωγική βάση, εγγυώνται τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή