Εγκώμιο Μπιλ Κλίντον για Ελλάδα, Παπανδρέου

Εγκώμιο Μπιλ Κλίντον για Ελλάδα, Παπανδρέου

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Γ. Παπανδρέου φέρει πάνω του τα σημάδια του δύσκολου αγώνα που έδωσε». Η φιλοφρόνηση προήλθε από τον Μπιλ Κλίντον και έγινε παρουσία του Γ. Παπανδρέου, καθ’ ό,τι ο τελευταίος ήταν προσκεκλημένος σε εκδήλωση του Ιδρύματος του πρώην Αμερικανού προέδρου. Η έκπληξη, ωστόσο, δεν προέκυψε από τον θερμό τρόπο που μίλησε ο κ. Κλίντον για τον κ. Παπανδρέου (είχε έρθει και εκείνος στην Ελλάδα ως προσκεκλημένος του πρώην πρωθυπουργού), αλλά για το εγκώμιο που έπλεξε στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στα δημοσιονομικά της και οι προϋπολογισμοί της έπειτα από μεγάλη προσπάθεια είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση», είπε, ενώ θέλησε να διαψεύσει και το στερεότυπο περί των τεμπέληδων Ελληνων. «Δουλεύουν περισσότερο από άλλους λαούς και 25% περισσότερο από τους Γερμανούς», τόνισε ο πρώην πρόεδρος και κάλεσε τους δημοσιογράφους που κάλυψαν τη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου «να αμφιβάλουν για το αν γνωρίζουν τις βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα στη δύσκολη σημερινή της κατάσταση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή