Le Monde: Εμπιστοσύνη Μέρκελ σε Σαμαρά

Le Monde: Εμπιστοσύνη Μέρκελ σε Σαμαρά

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα συγκριτικό τεστ σε ό,τι αφορά τη στάση της καγκελαρίας έναντι των πρωθυπουργών της Γαλλίας και της Ελλάδας, που επισκέφθηκαν διαδοχικά το Βερολίνο, προχωρεί μέσω του blog του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde ο δημοσιογράφος Φρεντερίκ Λε Μετρ. Στον απόηχο των δύο συναντήσεων (Δευτέρα ο Γάλλος Μανουέλ Βαλς, Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς), η Monde σημειώνει ότι, εν αντιθέσει με την απροθυμία της καγκελαρίου να δηλώσει την εμπιστοσύνη της στη γαλλική κυβέρνηση, «έδωσε εντούτοις τη θετική της συγκατάθεση στον Ελληνα πρωθυπουργό».

Σχολιάζοντας μέχρι και τη μικρή συμμετοχή Γερμανών δημοσιογράφων στη συνέντευξη Μέρκελ – Σαμαρά ως δείγμα της βελτιούμενης εικόνας της Ελλάδας στη γερμανική κοινή γνώμη, ο Γάλλος δημοσιογράφος σημειώνει πως η κ. Μέρκελ φάνηκε περισσότερο πεπεισμένη για τις θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα από τον Αντ. Σαμαρά, παρά για τις δυνατότητες της Γαλλίας να φέρει σε πέρας τις μεταρρυθμίσεις. Αναφέρει, δε, τα θετικά σχόλια της Αγκελα Μέρκελ για την ελληνική προσπάθεια, καίτοι, όπως σημειώνει, τόσο ο Μανουέλ Βαλς όσο και ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποίησαν πανομοιότυπες φράσεις προκειμένου να υπογραμμίσουν ότι οι δύο χώρες θα έπρεπε, ούτως ή άλλως, να προχωρήσουν σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή