Τατσόπουλος, Ψαριανός οδεύουν προς «Ποτάμι»

Τατσόπουλος, Ψαριανός οδεύουν προς «Ποτάμι»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή τους να συμμετέχουν με το «Ποτάμι» στις επόμενες εθνικές εκλογές επιβεβαιώνουν πλέον και δημοσίως οι ανεξάρτητοι βουλευτές Πέτρος Τατσόπουλος και Γρ. Ψαριανός. Ο πρώτος, σε συνέντευξή του στο Vima Fm, εξέφρασε χθες απερίφραστα την επιθυμία του να είναι υποψήφιος με τον κ. Στ. Θεοδωράκη και παρέπεμψε σε εκείνον για την οριστική απόφαση. Ο δε κ. Ψαριανός, από την πρόσφατη εκδήλωση του «Ποταμιού» και μετά, δεν κρύβει και εκείνος την επιθυμία του να είναι υποψήφιος του κ. Θεοδωράκη. «Θα ήθελα το “Ποτάμι” να είναι βασικός παίκτης στην ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου, αλλά αν γίνουν σύντομα εκλογές, είναι το μόνο κόμμα στο οποίο θα επιθυμούσα να είμαι υποψήφιος», είπε χθες στην «Κ».

Δεδομένου ότι και οι δύο βουλευτές ανήκουν ήδη στην Επιτροπή Διαλόγου του «Ποταμιού», η συναίνεση του κ. Θεοδωράκη θεωρείται προεξοφλημένη. Οπως και το γεγονός ότι οι κ. Ψαριανός και Τατσόπουλος θα είναι εκ των βασικών στελεχών που θα εκπροσωπούν το «Ποτάμι» αν προκηρυχθούν σύντομα εκλογές επ’ αφορμή της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το πόσο πιθανό θεωρεί και ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαίνεται άλλωστε και από την επιλογή του να αναδείξει στο εξής μια επιτελική ομάδα στελεχών που θα μιλούν εξ ονόματος του «Ποταμιού». Ηδη από την προσεχή εβδομάδα η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Δράσης Αντιγόνη Λυμπεράκη και ο πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλης θα αρχίσουν και επισήμως πια να εμφανίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές ως «στελέχη του Ποταμιού», ενώ αντίστοιχη οδηγία έχει δοθεί και σε άλλα στελέχη, όπως οι κ.κ. Ζωή Αποστολοπούλου, Θ. Σκόκος, Γ. Μαυρωτάς, Ν. Ορφανός, Στρατής Μούγερ κ.ά.

Στην προσπάθεια διάδοσης των 21 κεντρικών θέσεων που ανακοίνωσε το «Ποτάμι» θα συμβάλουν βεβαίως και οι ευρωβουλευτές του Γ. Γραμματικάκης και Μ. Κύρκος, ενώ την άλλη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει και νέο βιβλιαράκι που θα εξηγεί τις κεντρικές προτάσεις του κόμματος. Την ίδια στόχευση έχουν και εκπομπές που θα αρχίσουν να μεταδίδονται από την ιστοσελίδα του «Ποταμιού» (το πρωί της 1ης Οκτωβρίου ο κ. Θεοδωράκης θα συνδεθεί με ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας), ενώ ήδη προγραμματίζει και περιοδείες σε επαρχιακές πόλεις, γνωρίζοντας ότι εκεί χωλαίνει η απήχηση του κόμματός του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή