ΗΠΑ: «Ξεχωριστής σημασίας» η αυριανή συνάντηση Βενιζέλου με τον Αιγύπτιο ομόλογό του

ΗΠΑ: «Ξεχωριστής σημασίας» η αυριανή συνάντηση Βενιζέλου με τον Αιγύπτιο ομόλογό του

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά τις σημερινές επαφές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου, στο πλαίσιο της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, την οποία θα προσφωνήσει αύριο, «ξεχωριστής σημασίας» θεωρείται η συνάντηση που θα έχει πρώτα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι και στη συνέχεια η συμμετοχή του στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μετά τη συνάντηση Βενιζέλου- Κασουλίδη- Σούκρι, θα εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο θα γίνεται αναφορά στη συνεργασία των τριών χωρών σε διάφορους τομείς, καθώς επίσης και σε «κοινές θέσεις» για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή (Κύπρος, Συρία, Γάζα, Λιβύη).

Ο κ. Βενιζέλος θα λάβει μέρος στη σημερινή Υπουργική Συνάντηση των συμμετεχόντων- κρατών στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, με θέμα «Η κρίση στην Ουκρανία, ο ΟΑΣΕ και το μέλλον της ευρωπαϊκής ασφάλειας», ακολούθως δε, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής με θέμα «Ενδυνάμωση των Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων» και, ακόμη, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ανδόρας, του Σαν Μαρίνο, της πΓΔΜ και της Βραζιλίας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών προήδρευσε χθες στη Νέα Υόρκη των εργασιών της άτυπης συνάντησης του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών των χωρών – μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), την προεδρία του οποίου ασκεί η Ελλάδα κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Το πρώτο μέρος της συνάντησης, στο οποίο συμμετείχε και ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση και την Πολιτική Γειτονίας, Στέφαν Φίλε, αφορούσε την προώθηση και εμβάθυνση της έμπρακτης συνέργειας μεταξύ του ΟΣΕΠ και της ΕΕ σε διάφορους τομείς ανάπτυξης, στόχος που περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης, οι συμμετέχοντες υπουργοί και οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών των 12 χωρών- μελών του ΟΣΕΠ κατέθεσαν τις απόψεις και προτάσεις τους για τη βελτίωση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας του Οργανισμού, ως του κατ' εξοχήν αρμόδιου περιφερειακού φορέα για την οικονομική συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή του Ευξείνου Πόντου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή