Στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις οι υποθέσεις των πέντε δημάρχων

Στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις οι υποθέσεις των πέντε δημάρχων

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

  Στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις απέστειλε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος τους φακέλους των πέντε δήμων -που χθες κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης- προκειμένου να πράξουν τα δέοντα.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη, μπορεί να επιβληθεί αργία έως έξι μήνες ή παύση από το αξίωμα του δημάρχου. Την ποινή επιβάλλει ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού απολογηθεί ο αιρετός στο πειθαρχικό συμβούλιο και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του πειθαρχικού.

 Στο πειθαρχικό συμβούλιο συμμετέχει ο πρόεδρος Εφετών της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δύο εφέτες, ο προϊστάμενος διεύθυνσης της αρμόδιας υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κατά περίπτωση ένας αιρετός εκπρόσωπος της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) ή της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών). Η συνεδρίαση και η κατάθεση των μαρτύρων είναι δημόσιες και στη συνέχεια τα μέλη του συμβουλίου, σε μυστική διάσκεψη, αποφαίνονται για την υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή