Σ. Βούλτεψη: Η χώρα δεν βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο

Σ. Βούλτεψη: Η χώρα δεν βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Είμαστε σε περίοδο κατά την οποία η χώρα φέρνει σε πέρας την τελευταία και πιο κρίσιμη αξιολόγησή της σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα και με αυτό εμείς ασχολούμαστε αυτή τη στιγμή. Προεκλογική περίοδος υπάρχει, όταν προκηρύσσονται εκλογές, πριν δεν υπάρχει», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Υπογράμμισε πως «ο στόχος μας είναι ένας: Να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, να πάμε στη συζήτηση για το χρέος, να γίνει η ελάφρυνση και η ανακούφιση του κόσμου. Να φανεί, δηλαδή, στον κόσμο αυτό το οποίο προσπαθούμε. Αυτό είναι αυτή τη στιγμή το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης».

Σημείωσε ακόμη πως «η εκλογική διαδικασία και το αποτέλεσμά της εξαρτάται από το τι θα συμβαίνει εκείνη τη στιγμή στη χώρα, όχι από το τι συμβαίνει τώρα, που για παράδειγμα πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ. Το αποτέλεσμα των εκλογών θα εξαρτηθεί και από το ότι η κυβέρνηση θα έχει πετύχει κάποιους από τους στόχους της και θα μπορεί να δείξει κάτι».

Εκτίμησε δε πως «όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλα αυτά σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, η δική μας άποψη είναι ότι θα υπάρχουν πάνω από 180 υπεύθυνοι βουλευτές που θα δώσουν την ευκαιρία να συνεχίσει την προσπάθειά της η κυβέρνηση για έναν ακόμη χρόνο».

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα σημείωσε πως «είναι η τελευταία διαπραγμάτευση, από αυτήν θα εξαρτηθούν πολλά. Είμαστε στη φάση κατά την οποία θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το χρέος. 'Αρα, όπως είπε και ο υπουργός των Οικονομικών, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, μεθοδικοί, αποφασιστικοί… Έχουμε πει ότι υπάρχει ένας οδικός χάρτης έναρξης φοροελαφρύνσεων. Αυτό η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σκοπεύουν να το κάνουν, χωρίς ρήξη με τους εταίρους μας».

Αναφορικά δε με το χρέος τόνισε πως «στόχος μας είναι, να μας πουν επισήμως, ότι έχουμε σωθεί. Εμείς ξέρουμε και ξέρουν και οι εταίροι μας, ότι το χρέος είναι βιώσιμο, εφόσον δεν κάνουμε, δεν προκαλούμε δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Η κυβέρνηση θέλει να κηρυχθεί βιώσιμο το χρέος, διότι μόνο τότε θα μπορέσουν να έρθουν κάποιοι να επενδύσουν χρήματα εδώ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή