Την Παρασκευή στην Αθήνα ο Γιουνκέρ

Την Παρασκευή στην Αθήνα ο Γιουνκέρ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, την τρίτη σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή, ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο νέος Πρόεδρος της Κομισιόν θα γίνει δεκτός στο Μαξίμου όπου θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.  

Στο μενού της συζήτησης των δύο ανδρών αναμένεται να βρεθεί η εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την τρόικα και, φυσικά, το ελληνικό σχέδιο για την αποτροπή ενός νέου μνημονίου και την έξοδο της τρόικας από την Ελλάδα. Ο κ. Σαμαράς δεν έχει κρύψει ότι επενδύει πολλά στην ανάληψη της ηγεσίας της Κομισιόν από τον πρώην Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου καθώς εκτιμά ότι μπορεί να δώσει την πολιτική ώθηση που απαιτείται για την επιτυχή ολοκλήρωση της μετάβασης στη μεταμνημονιακή περίοδο.

 Ο κ. Γιούνκερ έχει διαδραματίσει, ιστορικά, καθοριστικό ρόλο στο «ελληνικό ζήτημα» καθώς, μεταξύ άλλων, η παρέμβασή του, το καλοκαίρι του 2012, φέρεται να ήταν καθοριστική προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και η ελληνική κυβέρνηση στην τροχιά των μεταρρυθμίσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή