Οικουμενική κυβέρνηση προτείνει ο Μπουτάρης

Οικουμενική κυβέρνηση προτείνει ο Μπουτάρης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Υπέρ του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, ώστε να επιτευχθεί πολιτική σταθερότητα, τάχθηκε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ, κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και την αναφορά του σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι να υπάρχει πολιτική σταθερότητα. «Είναι απολύτως αναγκαία προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες που αφορούν το χρέος, την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις, τα πάντα. Εάν δεν έχουμε πολιτική σταθερότητα, δεν μας εμπιστεύεται κανείς», ενώ δήλωσε αντίθετος με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενες συνεργασίες που θα μπορούσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ανέφερε ότι από τη σχετική συζήτηση δεν θα πρέπει να αποκλείεται ακόμα και η Ν.Δ., επισήμανε: «Για μένα το καλύτερο θα ήταν να καθήσουν σε ένα τραπέζι ο Σαμαράς με τον Τσίπρα και τον Βενιζέλο και να πουν “παιδιά, να βγάλουμε το καράβι από τη φουρτούνα και μετά βλέπουμε ποιος θα το κυβερνήσει”».

Πρόσθεσε, δε, ότι «η πόλωση δεν οδηγεί πουθενά. Αναγκαστικά οδηγεί σε κυβερνήσεις συναίνεσης ή σε επανειλημμένες εκλογές. Αυτό είναι συνταγή αποτυχίας. Και σας λέω: βγήκε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε μια τυχαία κυβέρνηση. Το πρώτο πράγμα που θα έκανα, αν ήμουν Τσίπρας, θα ήταν πάλι εκλογές, για να επιδιώξω αυτοδυναμία. Αλλη δουλειά δεν είχαμε, εκλογές θα κάνουμε;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή