Προαναγγελία καταψήφισης από ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ

Προαναγγελία καταψήφισης από ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ως ομολογία αδυναμίας και επικοινωνιακό τέχνασμα, που ωστόσο δεν θα δώσει μεγάλες ανάσες στην κυβέρνηση, ερμήνευσαν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης την πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Πάντως, η γενικότερη εκτίμηση στελεχών των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης είναι ότι η πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αποτελεί παραδοχή ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στη συνοχή της.

Την ερμηνεία αυτή έδωσε με ανακοίνωσή της και η ΔΗΜΑΡ, η οποία ετοιμάζεται πυρετωδώς για το συνέδριό της που αρχίζει σήμερα το απόγευμα. «Η απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει τη Δευτέρα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή επιδιώκει να συσπειρώσει τους βουλευτές των κομμάτων που την συγκροτούν και να ανασχέσει τις φυγόκεντρες τάσεις», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ και προσθέτει: «Η “φυγή προς τα εμπρός” που επιχειρεί το κυβερνητικό επιτελείο –με ανοικτά τα κοινωνικά μέτωπα και την οικονομία στο τέλμα της ύφεσης– δεν είναι λύση. Είναι ομολογία αδυναμίας».

Το ΚΚΕ ζήτησε με ανακοίνωσή του από τον λαό να μην επιδείξει «καμιά ανοχή και καμιά αναμονή» στην κυβέρνηση και «τα πολιτικά παιχνίδια γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας». Οπως τονίζει το ΚΚΕ, επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η αμείωτη συνέχιση και κλιμάκωση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής και γι’ αυτό «ο λαός χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του, να πάρει μαζικά μέρος στους αγώνες, με ισχυρό ΚΚΕ παντού».

Κατάρρευση της κυβέρνησης και επικοινωνιακούς χειρισμούς είδαν στην ψήφο εμπιστοσύνης οι ΑΝΕΛ. «Την καταρρέουσα συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ δεν τη σώζει ούτε η επικοινωνιακή ψήφος εμπιστοσύνης των 156 «ναι σε όλα» βουλευτών της. Δεν θα ξεφύγουν. Δεν θα βρουν τους 180, θα γίνουν οι εκλογές, ο λαός θα τους αποπέμψει και η Ελλάδα θα ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία και οι Ελληνες τη ζωή που τους αξίζει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Τ. Κουίκ. Τέλος, η Χρ. Αυγή κάνει λόγο για συγκυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου που καταρρέει.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή