Στροφή από τον ΣΥΡΙΖΑ στην καθημερινότητα

Στροφή από τον ΣΥΡΙΖΑ στην καθημερινότητα

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Στροφή στην κοινωνία, στο πεδίο όπου θεωρεί ότι διατηρεί κατεξοχήν προβάδισμα, κάνει η Κουμουνδούρου, καθώς οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η στρατηγική της έντασης είναι επιλογή της κυβέρνησης γιατί αδυνατεί να απαντήσει πειστικά στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Το θέμα συζητήθηκε στις δύο συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, χθες και προχθές, όπου επισημάνθηκε ότι θα πρέπει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμμείνει στη στρατηγική ανάδειξης των προβλημάτων της καθημερινότητας και των «απαντήσεων» που δίνει σε αυτά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε, πάντως, χθες, να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι επιχειρεί την τρομοκράτηση των πολιτών. «Η πανικόβλητη συγκυβέρνηση δεν διστάζει ούτε καν τις καταθέσεις των πολιτών να ρισκάρει, προκειμένου να παρατείνει λίγους μήνες τη θητεία της. Δεν διστάζει να βάζει την Ελλάδα σε περιπέτειες μόνο και μόνο για να παραμείνει λίγους μήνες παραπάνω στην εξουσία», επισημαίνεται σχετικά. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη απάντησε λέγοντας ότι «την ώρα που η Ευρώπη στηρίζει ανοιχτά την Ελλάδα και αναγνωρίζει τις επιτυχίες της ελληνικής κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που πραγματικά παίζει με τις καταθέσεις του ελληνικού λαού και την ίδια στιγμή ζητάει να μη βγούμε από το Μνημόνιο».

H Κουμουνδούρου επανέρχεται στον προγραμματισμό το αμέσως επόμενο διάστημα των 13 περιφερειακών συνδιασκέψεων στις ισάριθμες περιφέρειες της χώρας και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα επιχειρηθεί το άνοιγμα των τοπικών οργανώσεων για την προσέλκυση νέων μελών. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας συζητήθηκε και η εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή, που συνέρχεται το Σαββατοκύριακο, η οποία εμπεριέχει αναφορές σε επιδίωξη συμμαχιών, ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Στο μέτωπο των διεργασιών διαμόρφωσης πολιτικών συμμαχιών, πάντως, η κόντρα με το «Ποτάμι» αναφορικά με τη συνάντηση των κ. Τσίπρα και Θεοδωράκη καλά κρατεί. Η Κουμουνδούρου έσπευσε χθες να σχολιάσει ότι «ήταν ο κ. Θεοδωράκης που πρώτος ζήτησε τη συνάντηση», ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ως «αλλοπρόσαλλη» τη συμπεριφορά του επικεφαλής του «Ποταμιού», λέγοντας ότι την Τετάρτη έλεγε πως δεν πρόκειται να γίνει συνάντηση, τη στιγμή που συνεργάτες του επικοινωνούσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συμφωνηθεί η πραγματοποίησή της την προσεχή Τρίτη. «Κάποιο λάθος έχει γίνει. Ισως με τον φόρτο των συναντήσεων που έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπέρδεψαν λίγο στην Κουμουνδούρου τα προγράμματα, τα κόμματα, τις Τρίτες και τους διαθέσιμους αρχηγούς», απάντησε το «Ποτάμι». Σε σκληρό ύφος απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «παλινωδίες του κ. Θεοδωράκη, ενδεικτικές του πολιτικού ήθους που επαγγέλλεται και των επιλεκτικών του συνομιλιών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή