Πολυπρόσωπο γίνεται το «Ποτάμι»

Πολυπρόσωπο γίνεται το «Ποτάμι»

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 40 ονόματα, που θα αποτελέσουν την κεντρική ομάδα του «Ποταμιού», θα ανακοινώσει τις αμέσως προσεχείς μέρες ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης. Πρόκειται κατ’ ουσίαν για τους υποψηφίους βουλευτές του κόμματός του οποτεδήποτε κι αν προκληθούν εκλογές, καθώς αν επιβεβαιωθούν τα σχεδόν διψήφια ποσοστά που προβλέπουν κάποιες δημοσκοπήσεις, το «Ποτάμι» μπορεί κάλλιστα να διεκδικήσει περισσότερες από 30 έδρες.

Η επιλογή του κ. Θεοδωράκη να αναδείξει στο εξής συγκεκριμένα πρόσωπα που θα τον εκπροσωπούν, απαντά βέβαια και στην κριτική που δέχεται περί μονοπρόσωπου κόμματος. Ωστόσο δεν ήταν μόνον αυτός ο λόγος. Στο «Ποτάμι» εκτιμούν πια ως πολύ πιθανό το σενάριο πρόκλησης εκλογών τον προσεχή Μάρτιο λόγω της διαφαινόμενης αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Κι έτσι αποφασίστηκε να δημιουργηθούν στο εξής δύο βασικές ομάδες στελεχών.

Η πρώτη θα είναι η περιφερειακή. Για κάθε νομό, δηλαδή, θα ανακοινωθεί σύντομα ένας εκπρόσωπος του «Ποταμιού» ο οποίος ως δυνάμει βουλευτής θα εκπροσωπεί το κόμμα στα περιφερειακά ΜΜΕ. Η δεύτερη ομάδα θα είναι 16μελής και θα λειτουργεί και ως καθημερινός ελεγκτής της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα μέλη της θα είναι και επισήμως πλέον επικεφαλής αντίστοιχων τομέων. Συγκεκριμένα, ο Στ. Τσακυράκης θα έχει την ευθύνη της αναθεώρησης του Συντάγματος, ο Θαν. Σκόκος τον τομέα της Οικονομίας, ο Τρύφων Τριανταφυλλίδης το Εμπόριο, ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος τη Δημόσια Διοίκηση, ο Παύλος Ελευθεριάδης τη Δικαιοσύνη, οι Λεων. Καστανάς και Γ. Μαυρωτάς την Παιδεία, η Αννα Λυδάκη και ο Νίκος Ορφανός τον Πολιτισμό και τις Τέχνες, ο Σπύρος Καχριμάνης τα Αγροτικά, οι Γ. Γραμματικάκης και Γ. Παπανικολάου τα Ευρωπαϊκά Ζητήματα, ο Ν. Γιατρομανωλάκης τη Ναυτιλία, η Αν. Μήλιου την Αλιεία, ο Δημ. Κυριακόπουλος τον Αθλητισμό και η Χριστίνα Ταχιάου τα ΜΜΕ.

Η συγκεκριμένη 16άδα μαζί με λίγα ακόμη στελέχη και με τους δεδομένους (εκ μετεγγραφής) υποψηφίους βουλευτές του «Ποταμιού» (Π. Τατσόπουλος, Γρ. Ψαριανός, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Σπ. Δανέλης) θα αναλάβουν την εκπροσώπηση του κόμματος στα πανελλήνια ΜΜΕ. Σημειωτέον δε ότι στα κανάλια ήδη εστάλη η συγκεκριμένη λίστα στελεχών μαζί με την… υπόμνηση του ποσοστού που κατέγραψε το «Ποτάμι» στις ευρωεκλογές. Και τούτο διότι στα γραφεία του «Ποταμιού» στη Σεβαστουπόλεως δεν πέρασε βέβαια απαρατήρητο ότι με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν το κόμμα τους δεν καλείται καν σε αρκετές καθημερινές και εβδομαδιαίες εκπομπές, στις οποίες όμως εξακολουθούν να φιλοξενούνται βουλευτές ακόμη και κομμάτων που παραπαίουν στις δημοσκοπήσεις. «Εκτός από άδικο είναι και ανεξήγητο» λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη, υπενθυμίζοντας ότι το «Ποτάμι» έλαβε ποσοστό διπλάσιο των ΑΝΕΛ και πενταπλάσιο της ΔΗΜΑΡ.

Σε κάθε περίπτωση το βάρος της προβολής του κόμματός του θα παραμείνει, ως φαίνεται, στον κ. Στ. Θεοδωράκη. Η άρνησή του να συναντήσει τον κ. Αλ. Τσίπρα μη αποδεχόμενος να γίνει και εκείνος μέρος της προγραμματικής και δημόσιας διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τους «ψεκασμένους ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο» εκτιμήθηκε ότι του έδωσε πολιτικούς πόντους, ενώ ήδη ετοιμάζει και μια νέα επικοινωνιακή έκπληξη με συμπράττοντα τον κ. Στέλιο Ράμφο. Θα πραγματοποιήσουν από κοινού εκδήλωση στις 2 Νοεμβρίου (στο «Ακρον» της Ιεράς Οδού) με τον όντως έξυπνο επικοινωνιακά τίτλο «Το αδιέξοδο του Σταύρου Θεοδωράκη και οι απαντήσεις του Στέλιου Ράμφου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή