Παρέμβαση Κουβέλη

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συζητήσεις προκάλεσε χθες μία αποστροφή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, στη διάρκεια ομιλίας του προς τη νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία συνεδρίασε για την εκλογή γραμματέα και νέας Εκτελεστικής Επιτροπής. Ειδικότερα, ο κ. Κουβέλης τόνισε την «ανάγκη όλες οι πολιτικές δυνάμεις, στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης, με όλες τις διαφορές και τις αντιθέσεις τους, να συζητήσουν και να διεκδικήσουν την αναδιάρθρωση του χρέους», ενώ υποστήριξε ότι η καλλιέργεια της όξυνσης και της πόλωσης αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης, για να δείξει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ακολουθούμενο.

Κατά μία ερμηνεία, ο κ. Κουβέλης μιλώντας για ανάγκη συνεννόησης όλων των πολιτικών δυνάμεων και προτάσσοντας την έννοια της εθνικής συνεννόησης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψει μια άλλη κυβέρνηση από την υφιστάμενη Βουλή. Ωστόσο, συνεργάτες του έσπευδαν να διευκρινίσουν ότι οι αποφάσεις του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ δεν έχουν αλλάξει σε ό,τι αφορά τη στάση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Ως προς τούτο, ανέφεραν ότι ο κ. Κουβέλης στη χθεσινή ομιλία του τόνισε, επίσης, πως «οι εθνικές εκλογές είναι δημοκρατική διαδικασία και δεν πρέπει να εξορκίζονται ως το απόλυτο κακό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή