Αντιδράσεις στις δηλώσεις Λαφαζάνη περί ακύρωσης μνημονίου

Αντιδράσεις στις δηλώσεις Λαφαζάνη περί ακύρωσης μνημονίου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα καταργήσουμε το μνημόνιο με δημοκρατικό τρόπο, γιατί ψηφίστηκε πραξικοπηματικά σε μια νύχτα» δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ, θα εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης χωρίς καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση με τους δανειστές», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης προκαλώντας αντιδράσεις από την πλευρά της κυβέρνησης. Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη τόνισε πως με τις δηλώσεις του ο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αυτό που θα προκαλέσει «αναστάτωση στις αγορές».

«Σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί χρηματοδότηση που θα συνοδεύεται από δεσμεύσεις, ότι με ένα νόμο στη Βουλή θα ακυρώσει (μονομερώς) το Μνημόνιο, και τους εφαρμοστικούς Νόμους, ότι θα διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και ότι θα απεμπλακούν  από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή κηδεμονία», σημείωσε η κ. Βούλτεψη.

«Εμείς δε χρωστάμε, μας χρωστάνε» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, ενώ ανέφερε ακόμη, πως από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στον προϋπολογισμό του κράτους θα αρχίσουν να εγγράφονται και οι απαιτήσεις της Ελλάδας από το κατοχικό δάνειο αλλά και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Δεν θα πάρουμε σφουγγάρι και θα το σβήσουμε, θα διεκδικήσουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους» ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης. Σχετικά με το χρέος, υποστήριξε ότι είναι μη βιώσιμο και τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί μίας συνολικής λύσης είναι «δυνατά». «Η χώρα διαλύεται. Αυτό μας υποχρεώνει στην εφαρμογή μίας ριζοσπαστικής πολιτικής για να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα», συμπλήρωσε.

«Ξέρουμε πολύ καλά τι εννοεί ο   ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλάει για   «οδυνηρές επιπτώσεις» από την εφαρμογή του προγράμματός του. Εννοεί «την έξοδο από την Ευρωζώνη, τον “εσωτερικό δανεισμό” και τελικά την χρεοκοπία», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Εκεί οδηγεί η καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Και πράγματι «το νέο πληθωριστικό χιλιάρικο» του ΣΥΡΙΖΑ θα φιλοτεχνηθεί με την προσωπογραφία του κ. Λαφαζάνη», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κ. Βούλτεψη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή