Μήνυμα στήριξης από Παπούλια

Μήνυμα στήριξης από Παπούλια

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Σε κινήσεις στήριξης και ανάδειξης της σύμπνοιας μεταξύ Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η ελληνική κυβέρνηση, ενώ χθες παρενέβη και ο κ. Κάρ. Παπούλιας, εκφράζοντας, με επιστολή του, τη συμπαράσταση προς την Κύπρο. Με μήνυμά του προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη, ο κ. Παπούλιας τόνισε: «Τη στιγμή κατά την οποία τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της παραβιάζονται κατά παράνομο και προκλητικό τρόπο από την Τουρκία, επιθυμώ να σας διερμηνεύσω την ομόθυμη συμπαράσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας και του συνόλου του ελληνικού λαού».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε, επίσης, την προσδοκία ότι οι κινήσεις της κυπριακής κυβέρνησης θα έχουν θετικό αποτέλεσμα, καθώς και την ελπίδα πως «και η Ε.Ε. θα επιδείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη της». Η επιστολή του κ. Παπούλια συμπληρώνει, σε ανώτατο πολιτειακό επίπεδο, μια σειρά πρωτοβουλιών που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να επιβεβαιώσει τη γραμμή απόλυτης στήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι αυξημένης τουρκικής κινητικότητας τις τελευταίες εβδομάδες, με αποκορύφωμα την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ από το «Barbaros».

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι επισκέψεις που θα πραγματοποιήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τόσο ο κ. Αντ. Σαμαράς όσο και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών. Πρώτος στη Λευκωσία θα μεταβεί ο κ. Ευ. Βενιζέλος, την ερχόμενη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του Ι. Κασουλίδη. Και οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα συναντηθούν στις 29 Οκτωβρίου με τον Αιγύπτιο ομόλογό τους, προκειμένου να προετοιμάσουν την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου (η ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας εφάπτεται με εκείνη της Αιγύπτου) της 8ης Νοεμβρίου.

Στην τριμερή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου, θα συμμετάσχει, βεβαίως, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος, προτού μεταβεί στο Κάιρο, θα κάνει την προηγούμενη ημέρα μια στάση στη Λευκωσία, συνοδευόμενος μάλιστα από τον κ. Βενιζέλο. Η συγκεκριμένη κίνηση αποσκοπεί στο να αναδείξει την επαγρύπνηση αλλά και τη συντονισμένη δράση Αθήνας – Λευκωσίας έναντι της Αγκυρας, ενόψει μιας συνόδου η οποία είναι κρίσιμη για τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντιμετωπίζεται με εχθρική στάση από την Τουρκία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή