ΠΟΛΙΤΙΚΗ

K. Χατζηδάκης: Απαραίτητο το πνεύμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα από την Ευρώπη

k-chatzidakis-aparaitito-to-pneyma-allileggyis-pros-tin-ellada-apo-tin-eyropi-2051492

Η μεταρρυθμιστική προσπάθεια πρέπει να ολοκληρωθεί, αλλά με τρόπο που να λαμβάνει υπ' όψιν τις αντοχές της κοινωνίας, επεσήμανε ο πρώην υπουργός, βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας χθες στο Μόναχο, σε ημερίδα με θέμα: «Νέες προοπτικές για την Ελλάδα: μια χώρα μεταξύ ελπίδας και αγωνίας» που διοργάνωσε το ίδρυμα Hanns Seidel (ίδρυμα της Βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης-CSU).

Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε την ανάγκη να διαμορφωθεί μια νέα ισορροπία, σύμφωνα με την οποία από την πλευρά της Ελλάδας θα υπάρχει σεβασμός στους κανόνες και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και από την άλλη πλευρά, της Ευρωζώνης, πνεύμα αλληλεγγύης και κατανόηση των δυσκολιών μετά από έναν πενταετή μαραθώνιο.

Ο πρώην υπουργός προειδοποίησε επίσης ότι οι λαϊκιστές επιχειρούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά αυτήν την κατάσταση. «Υπόσχονται ανατροπή των μεταρρυθμίσεων που με κόπο προωθήσαμε. Υπόσχονται πλήρως ανεφάρμοστες παροχές που κανένα κράτος που βιώνει τις συνέπειες της κρίσης, δεν μπορεί να προσφέρει. Υπόσχονται πράγματα που θα δημιουργούσαν σοβαρές αμφιβολίες διεθνώς ως προς τις προοπτικές της Ελλάδας», τόνισε και κατέληξε:

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, ως προς την τελική έκβαση της προσπάθειας. Οι συνέπειες της κρίσης, οι θυσίες στις οποίες υποβλήθηκε ο ελληνικός λαός, η μεταρρυθμιστική υπερ-προσπάθεια, δοκιμάζουν τις αντοχές μας. Ο λαός μας υπέφερε αρκετά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, αλλά θεωρώ πως είμαστε αποφασισμένοι να μην χαραμίσουμε τις θυσίες του».