Τρεις δήμοι της Αττικής στήνουν ξανά κάλπες

Τρεις δήμοι της Αττικής στήνουν ξανά κάλπες

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου θα κληθούν να προσέλθουν ξανά στις κάλπες οι δημότες τριών δήμων της Αττικής όπου θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές, λόγω ενστάσεων που έγιναν δεκτές. Πρόκειται για τους Δήμους Καισαριανής, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Τροιζηνίας – Μεθάνων.

Στην Καισαριανή, οι δημότες θα «επαναλάβουν» τον β΄ γύρο των εκλογών με ένα διαφορετικό υποψήφιο. Θα επιλέξουν ανάμεσα στον Γ. Κοντόσταυλο –που εξελέγη δήμαρχος τον περασμένο Μάιο– και τον Η. Σταμέλο, υποψήφιο δήμαρχο με τη Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής (ΚΚΕ), που τον Μάιο δεν είχε λάβει μέρος στον β΄ γύρο. Είχε καταλάβει την τρίτη θέση μόλις για μία ψήφο και υπέβαλε ένσταση γιατί στον α΄ γύρο υπήρξαν 9 ψηφοδέλτια της παράταξής του που κακώς καταμετρήθηκαν ως άκυρα.

Στους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Τροιζηνίας – Μεθάνων η εκλογική αναμέτρηση θα επαναληφθεί από την αρχή. Τυχόν επαναληπτική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου. Στη Μάνδρα Αττικής ακυρώθηκε η εκλογή του Γ. Δρίκου που υποστηρίχθηκε από τη Ν.Δ., έπειτα από ένσταση των Ιωάννας Κριεκούκη, που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και βγήκε δεύτερη και του Θανάση Πανωλιάσκου. Το δικαστήριο έκρινε ότι τα ψηφοδέλτια του κ. Δρίκου είχαν άλλο μέγεθος και διαφορετικό σχήμα. Οι πολίτες στον Δήμο Τροιζηνίας θα κληθούν και πάλι στις κάλπες έπειτα από ένσταση του υποψήφιου δημάρχου Σάββα Αθανασίου για παραβίαση της εκλογικής διαδικασίας σε μια σειρά από θεμάτων, την οποία έκανε δεκτή το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή