Στο αρχείο η υπόθεση περί χρηματισμού βουλευτών για την προεδρική εκλογή

Στο αρχείο η υπόθεση περί χρηματισμού βουλευτών για την προεδρική εκλογή

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παραμικρή  ένδειξη, που να επιβεβαιώνει όσα δημόσια ελέχθησαν περί σχεδίου εξαγοράς βουλευτών ενόψει της επικείμενης Προεδρικής εκλογής δεν πρόεκυψε από την ενδελεχή έρευνα που διενεργήθηκε από εισαγγελικής πλευράς για το εν λόγω θέμα.

Ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός που χειρίστηκε την έρευνα κ. Παν. Παναγιωτόπουλος, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα για έρευνα επί του θέματος, τελικά έθεσε την υπόθεση στο αρχείο. Στο πόρισμά του, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι τα αναφερόμενα σε δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και σε δημόσιες δηλώσεις πολιτικών προσώπων, περί σχεδίου εξαγοράς βουλευτών δεν επιβεβαιώθηκαν, ούτε και κατ’ ελάχιστο.

Κανένας από τους μάρτυρες που εξετάστηκαν, αναφέρει ο εισαγγελέας, δεν προσκόμισε κάποιο στοιχείο, έστω και απλή ένδειξη, για ύπαρξη σχετικού σχεδίου. Επίσης και ο εξετασθείς επιχειρηματίας Ανδρ. Μαρτίνος, στον γάμο της κόρης του οποίου με τον γιο του Σωκράτη Κόκκαλη- κατά τα δημοσιεύματα- έγινε η κίνηση για εξαγορά βουλευτών, δεν κατέθεσε το παραμικρό. Αντίθετα υπήρξε κατηγορηματικός ότι όσα εγράφησαν ήταν «αποκυήματα» φαντασίας.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας κλήθηκαν πολιτικά πρόσωπα από όλο το πολιτικό φάσμα, μεταξύ των οποίων ο Ν. Παππάς, διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αλ. Τσίπρα, αλλά και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, ο πρόeδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος.

«Χαστούκι για τους κατ’ επάγγελμα λασπολόγους του ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε, σε δήλωσή της, την εισαγγελική απόφαση η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη. «Το ελάχιστο που έχει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του είναι να ζητήσει συγγνώμη από τη Βουλή και τον ελληνικό λαό», καταλήγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή