Αιχμές Παπανδρέου κατά Χαρ. Τρικούπη

Αιχμές Παπανδρέου κατά Χαρ. Τρικούπη

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eμμεση κριτική για έλλειψη εθνικού στρατηγικού σχεδίου ασκεί στη Χαρ. Τρικούπη ο κ. Γ. Παπανδρέου με αφορμή σενάρια που δημοσιεύονται τις τελευταίες ημέρες, βάσει των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να ζητεί αλλαγή εκλογικής περιφέρειας. Ο κ. Γ. Ελενόπουλος, στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, σε σχόλιό του καλεί όσους διαρρέουν αυτές τις «δήθεν πληροφορίες», όπως τις χαρακτηρίζει, να ασχοληθούν με το πώς θα επιτευχθεί «στοιχειώδης εθνική συνεννόηση», πώς θα διαμορφωθεί «εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τη μεταπελατειακή Ελλάδα». «Αν ενδιαφέρονταν πραγματικά για την πορεία της χώρας», επισημαίνει ο κ. Ελενόπουλος, «θα φρόντιζαν να ενώνουν αντί να διχάζουν, να προσθέτουν αντί να αφαιρούν, να πολλαπλασιάζουν αντί να διαιρούν – και στην πολιτική σκηνή και στο Κίνημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Χαρ. Τρικούπη σχολιάζουν πως η ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού δεν κινείται εκτός και της γραμμής του κ. Βενιζέλου για μέγιστη δυνατή συναίνεση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και εθνική στρατηγική. Στο σχόλιό του ο κ. Ελενόπουλος διαψεύδει ότι όσα δημοσιεύονται τις τελευταίες ημέρες προέρχονται από το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου. Και προσθέτει ότι ο κ. Παπανδρέου έχει εκφράσει στις τελευταίες ομιλίες του στο Ζάππειο και στο Ηράκλειο Κρήτης πως δεν στηρίζει καμία ομάδα, παρά το γεγονός ότι «μιλάει με όλους, δεν εντέλλει και δεν αποθαρρύνει κανέναν είτε να εκφράσει τις απόψεις του είτε να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση». Β. Ν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή