Γ. Σγούρος: Καμία ουσιαστική αλλαγή στο ΠΕΠ από την κα Δούρου

Γ. Σγούρος: Καμία ουσιαστική αλλαγή στο ΠΕΠ από την κα Δούρου

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καμία ουσιαστικά αλλαγή δεν έχει γίνει στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής, που υποβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας, απαντά ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σε ανακοίνωσή του μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της περιφερειάρχη Αττικής, σύμφωνα με την οποία η παρούσα περιφερειακή αρχή έχει προβεί σε σημαντικές αλλαγές στον αρχικό σχεδιασμό του κ. Σγουρού. Ο κ. Σγουρός, μάλιστα, μιλά για «εμπαιγμό και προσπάθεια οικειοποίησης μιας προσπάθειας που ήταν προϊόν διαβούλευσης και επεξεργασίας έξι μηνών».

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του, η κ. Δούρου «παρέλαβε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα 450 σελίδων για το νέο ΠΕΠ Αττικής που προέκυψε από διαβούλευση και συνεργασία πολλών μηνών με όλους τους φορείς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρόγραμμα είχε κατατεθεί από εμάς σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό, ήδη από τον περασμένο Ιούλιο. Το μόνο που απέμενε στη νέα διοίκηση να κάνει, ήταν να ενσωματώσει τις παρατηρήσεις της Επιτροπής, πράγμα που έκανε. Αυτή την τυπική διαδικασία τη βάφτισε ριζική αλλαγή. Από πότε η αντιγραφή διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας;»

Και συνεχίζει επαναφέροντας το θέμα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το 2015, οπότε η κ. Δούρου είχε επικριθεί ότι διατήρησε βασικά σημεία της πολιτικής του κ. Σγουρού: «Οι λέξεις έχουν πλέον χάσει το νόημά τους. Μετά τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας του 2015, που εμείς σχεδιάσαμε και ακολουθεί κατά γράμμα, επιχειρεί να οικειοποιηθεί και το νέο ΠΕΠ. Πού είναι το νέο πρόγραμμα που ευαγγελιζόταν; Ποια είναι η δήθεν νέα πολιτική που πρεσβεύει; Οι μάσκες έπεσαν και δεν φτάσαμε καν στα Χριστούγεννα».

Σε ό,τι αφορά τη σημείωση της Περιφέρειας Αττικής ότι δόθηκαν 300.000 ευρώ για το πρόγραμμα, ο κ. Σγουρός απαντά: «Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Η κ. Δούρου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η αξιολόγηση του ΠΕΠ από ιδιώτη αξιολογητή είναι υποχρεωτική βάσει ευρωπαϊκών κανονισμών και η σύνταξή του είναι αδύνατη χωρίς τη συνεργασία με τρίτους. Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Ακόμα περιμένουμε να δούμε τις προγραμματικές της εξαγγελίες να γίνονται πράξη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή