Πολιτική «γέφυρα» Θεοδωράκη σε Τσίπρα

Πολιτική «γέφυρα» Θεοδωράκη σε Τσίπρα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μάλλον απροσδόκητη επίθεση φιλίας έκανε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης στον κ. Αλ. Τσίπρα, καθώς σε συνέντευξη που παραχώρησε (ΑΝΤ1), δεν έκρυψε την επιθυμία του να συναντηθεί το συντομότερο δυνατόν και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την προχθεσινή του επαφή με τον κ. Σαμαρά.

Το άνοιγμα του κ. Θεοδωράκη είναι προφανές ότι επιδιώκει να βελτιώσει το κάκιστο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις των δύο κομμάτων μετά την προ μηνός άρνησή του να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα, όταν ο τελευταίος προγραμμάτισε την επαφή τους αμέσως μετά μια αντίστοιχη που είχε κανονίσει με τον κ. Καμμένο χωρίς να ενημερώσει τον επικεφαλής του «Ποταμιού». Αν κάτι, ωστόσο, δεν πέρασε απαρατήρητο στην Κουμουνδούρου είναι ότι ενώ ο κ. Θεοδωράκης κατ’ ουσίαν έριξε χθες μια πολιτική γέφυρα στον κ. Τσίπρα, περιέγραψε και το πλαίσιο της συζήτησης που προσβλέπει να έχει μαζί του.

«Η περίοδος που δοκιμάζει τη χώρα χρειάζεται πολιτικό θάρρος και όχι θράσος και τρέλες», τόνισε «φωτογραφίζοντας» τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και για ακόμη μία φορά τάχθηκε υπέρ της ανάγκης τα δύο κόμματα εξουσίας να επιδείξουν σοβαρότητα, να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ευρείας αποδοχής, να εκκινήσουν τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος και να διαμορφώσουν από κοινού τους όρους διαπραγμάτευσης του χρέους πριν οδηγήσουν τη χώρα στις εκλογές. «Το “Ποτάμι” θα είχε κάθε λόγο να θέλει την επίσπευση των εκλογών τώρα που όλες οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν μακράν τρίτη δύναμη», είπε ο κ. Θεοδωράκης, συμπληρώνοντας όμως ότι το κόμμα του θα ήταν ασόβαρο και ανακόλουθο αν δεν προέτασσε το εθνικό συμφέρον, από το να κερδίσει κάποιες έδρες παραπάνω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή