Νέος δήμαρχος στην Καισιαριανή

Νέος δήμαρχος στην Καισιαριανή

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αλλαγή φρουράς» έγινε χθες στον Δήμο Καισαριανής, έπειτα από την επαναληπτική ψηφοφορία για τη θέση του δημάρχου. Συγκεκριμένα, με 205 ψήφους διαφορά και 67% αποχή εξελέγη ο κ. Ηλίας Σταμέλος (υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ) δήμαρχος Καισαριανής, παίρνοντας τον δημαρχιακό θώκο από τον έως χθες δήμαρχο κ. Γιώργο Κοντόσταυλο (υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ). Εν προκειμένω, ο κ. Σταμέλος εξελέγη με 3.933 ψήφους, έναντι 3.728 ψήφων που έλαβε ο κ. Κοντόσταυλος. Τα άκυρα ήταν 114 και τα λευκά 155. Ψήφισαν 7.930 από τους 23.833 δημότες Καισαριανής.

Στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, όπου σημειώθηκε 50% αποχή, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, δήμαρχος παραμένει ο εκλεγείς στις πρόσφατες εκλογές κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, που υποστηρίζεται από τη Ν.Δ. Ο κ. Καραγιάννης είχε αναδειχθεί δήμαρχος λαμβάνοντας 62,26% τη β΄ Κυριακή και 47,37% την α΄ Κυριακή των εκλογών. Ο τρίτος σε ψήφους Σάββας Αθανασίου (25,27% την α΄ Κυριακή) ήταν ο υποψήφιος που είχε προσφύγει προκαλώντας τη σημερινή ψηφοφορία στον εν λόγω δήμο.

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας –που είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση μεταξύ των τριών όπου έγιναν επαναληπτικές εκλογές– με καταμετρημένα τα 10 από τα 39 εκλογικά τμήματα, προηγείται ο κ. Αθανάσιος Πανωλιάσκος, υποψήφιος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί η Ιωάννα Κριεκούκη, που έχει πάρει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ και τρίτος είναι ο νυν δήμαρχος Γιώργος Δρίκος, από τη Ν.Δ. Στις εκλογές της περασμένης άνοιξης, ο κ. Δρίκος είχε εκλεγεί δήμαρχος Μάνδρας λαμβάνοντας το 51,88% τη β΄ Κυριακή και 38,01% την α΄ Κυριακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή