ΠΑΣΟΚ: «Σκληρή η διαπραγμάτευση αλλά θα ολοκληρωθεί έγκαιρα»

ΠΑΣΟΚ: «Σκληρή η διαπραγμάτευση αλλά θα ολοκληρωθεί έγκαιρα»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σκληρή και πολυεπίπεδη» χαρακτηρίζουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι αυτή θα ολοκληρωθεί έγκαιρα χωρίς να ληφθούν δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας και χωρίς μείωση μισθών και συντάξεων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι «κάποιοι σκοπίμως εκλαμβάνουν ως δήθεν νέα μέτρα τις ισχύουσες προ πολλού ρυθμίσεις που εφαρμόζονται σταδιακά σε σχέση πχ με το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων ή την οργάνωση του ασφαλιστικού συστήματος». Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει, σε σχέση με τους συντελεστές του ΦΠΑ, σημειώνουν ότι «θα αντιμετωπισθεί κατά τρόπο ανώδυνο για τους πολίτες».

Σχετικά με τη δυσκολία στη διαπραγμάτευση, επισημαίνεται ότι αυτή οφείλεται σε τρεις λόγους. Αρχικά, «γιατί αυτή δεν αφορά μόνο την τρέχουσα, τελευταία αξιολόγηση της τρόικας στο πλαίσιο του προγράμματος που λήγει, αλλά και το νέο καθεστώς, την αλλαγή σελίδας, χωρίς νέο δάνειο και μνημόνιο, αλλά με θώρακα προστασίας έναντι των αγορών». Δεύτερον, «γιατί το ΔΝΤ θέλει να καταστήσει σαφή την επιθυμία του να μετέχει στις διαδικασίες στο εσωτερικό της Ευρωζώνης». Τρίτον, «γιατί η εσωτερική πολιτική αβεβαιότητα, οι κραυγές που αποδυναμώνουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας (όχι απλά της κυβέρνησης), έχει αρνητικές επιπτώσεις στη διαπραγμάτευση».

«Εις πείσμα όλων αυτών», καταλήγουν οι ίδιες πηγές, «θα υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία αλλαγής σελίδας, ενώ η αντιπολίτευση θα εξακολουθήσει να προσεύχεται για την παραμονή στο μνημόνιο και την τρόικα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή